Account
Logo
Zoeken
11.2 °C

Laweidirecteur wil in 2015 blazoen oppoetsen

vr 2 januari 2015, 13.51 uur

DRACHTEN - Directeur Stef Avezaat van de Lawei wil 2015 gebruiken om het blazoen van de schouwburg op te poetsen. Het imago heeft door het gedoe rond de aannemer een behoorlijke knauw gekregen. "De Lawei moet de huiskamer van Smallingerland en de wijde omgeving worden."

Avezaat wil dat Drachten weer de beste schouwburg in het noorden krijgt. "Ook op het gebied van cultuureducatie gaan we straks los. We nemen dit stokje van het centrum van de kunsten Meldij over. De Lawei moet zo weer terug op de kaart komen."

De directeur stelt wel dat het een goede keuze was om het contract met bouwer Van Norel te ontbinden. "Ik sta nog voor de volle honderd procent achter de keuze. Als ik nu in de schouwburg rondkijk, dan zijn er wel veel gebreken. Maandag gaat aannemer Friso van start. Het werk moet in maart klaar zijn."

De Lawei organiseert in mei een officiële opening voor alle belangstellenden. Avezaat: "Een feest voor iedereen. We hebben geen drempels. De schouwburg is voor alle lagen van de bevolking. Er is niets mooiers en bindender dan cultuur."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Trekker uitgebrand in weiland

Trekker uitgebrand in weiland


regionaal nieuws

Druk en droog op eerste dag Oerrock

Druk en droog op eerste dag Oerrock

regionaal nieuws

Auto in brand gestoken in Drachten

Auto in brand gestoken in Drachten