Account
Logo
Zoeken
6.7 °C

Nieuwjaarstoespraak: 'Sleutel is vertrouwen'

do 1 januari 2015, 19.48 uur

DRACHTEN - Burgemeester Tjeerd van Bekkum roept in zijn online nieuwjaarstoespraak de inwoners van Smallingerland op om vertrouwen te tonen in 2015. In een 3:47 minuut durend filmpje - welke twee weken geleden werd opgenomen - somt de burgervader de uitdagingen op voor de gemeente en de gemeenschap in het nieuwe jaar.

De overdracht van de zorg van het rijk naar de gemeente is een van de grootste uitdagingen. Met gebiedsteams probeert Smallingerland de zorg dichtbij de mensen te brengen. "In deze nieuwe tijd gaat het om eigen kracht. Wij realiseren ons dat het makkelijker gezegd is dan gedaan. Daarom steunen wij u als het echt nodig is. Niet alles zal in één keer goed gaan. Ik vraag uw vertrouwen om dan vooral wél bij ons aan te kloppen."

Volgens Van Bekkum is het aan de gemeente om bewust te zijn van de eigen omgeving, door 'met elkaar in gesprek te gaan'. Hij realiseert zich echter wel dat de werkelijkheid vaak weerbarstiger is. Toch moet de gemeente ook haar verwachtingen helder maken richting de burger. "Dat helpt te vertrouwen op het beste resultaat." Burgers worden vooral uitgenodigd om raadsvergaderingen bij te wonen.

De burgemeester haalt verder de ontwikkeling van het MFC in Oudega, de samenvoeging van het bijzonder en openbaar onderwijs in Rottevalle en de Lawei, als het 'functionele, kloppende culturele hart' van de gemeente aan. "Het centrum van Drachten komt langzaamaan uit de steigers." Verder staat het vergroten en behoud van werkgelegenheid in de toespraak centraal. "De inzet is het vertrouwen in eigen kunnen. Wij helpen waar we kunnen", aldus Van Bekkum.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Eerste editie Freecity groot succes

Eerste editie Freecity groot succes




regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drogeham

Dodenherdenking in Drogeham

regionaal nieuws

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum


regionaal nieuws

Jaarlijkse Dodenherdenking Soensterdijk

Jaarlijkse Dodenherdenking Soensterdijk