Account
Logo
Zoeken
9 °C

Zeer rustige jaarwisseling dit jaar

do 1 januari 2015, 12.30 uur

DOKKUM - De jaarwisseling is dit jaar zeer rustig verlopen. In Friesland hoefde de politie nauwelijks op te treden. In totaal werden er zeven mensen aangehouden voor zaken als mishandeling, belediging en vandalisme. In de WâldNet-regio werd slechts één persoon aangehouden, dit betrof een 19-jarige Drachtster.

100 uitrukken brandweer
De Veiligheidsregio Fryslân zegt met een voldaan gevoel terug te kijken op de jaarwisseling. Voor zowel de brandweer als de Friese geneeskundige diensten, is de overgang van 2014 naar 2015 ordentelijk verlopen. In heel Friesland moest de brandweer zo'n 100 keer uitrukken voor brandjes. De grootste brand betrof rond 20.00 uur een brand in Makkum. Het betrof een uitslaande brand in een loods van een dakdekkersbedrijf aan de Strânwei.

Dertien vuurwerkslachtoffers in ziekenhuis
In totaal hebben de Friese ziekenhuizen tussen oudejaarsdag en nieuwjaarsmorgen 13 vuurwerkslachtoffers moeten behandelen. Deze slachtoffers werden behandeld in het MCL in Leeuwarden (7 personen), Tjongerschans in Heerenveen (4 personen) en Antonius in Sneek (1 persoon). In Nij Smellinghe in Drachten werd een minderjarige behandeld vanwege brandwonden.

Gedurende de avond en nacht werden meer mensen op de spoedeisende hulp van de ziekenhuizen behandeld, maar het ging daarbij niet om incidenten die met vuurwerk te maken hadden. In ongeveer twintig gevallen ging het om alcoholgerelateerde behandelingen. Bij de verschillende doktersdiensten in de provincie meldden zich 23 vuurwerkslachtoffers. Tussen het eind van de middag op 31 december en nieuwjaarsmorgen heeft Dokterswacht Friesland 146 consulten uitgevoerd.

In het fotonieuws (rechts) beelden van brandjes en vreugdevuren in de gemeente Dongeradeel.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette



regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân