Account
Logo
Zoeken
4 °C

Timide DTL verliest

zo 21 december 2014, 22.18 uur

HANTUM - De laatste thuiswedstrijd van het jaar 2014 werd voor DTL afgewerkt in de thuishal in Holwerd. Na drie verlies partijen en evenveel winst partijen staat DTL in de middenmoot, voor de Hantumers toch een iets wat teleurstellende stek. Daarom was het zaak om nu punten te pakken om toch enigszins omhoog te kunnen kijken op de ranglijst. Mede doordat het thuispubliek nog niet erg verwend was met winstpartijen , twee keer verlies met een punt verschil, wilde de ploeg natuurlijk graag met winst afsluiten. DTL speelde deze wedstrijd tegen V en V 1 uit Garijp, een tegenstander waar al menig keer tegen gespeeld was.

Om kwart voor acht blies de leidsman voor het beginsignaal en barste de strijd los, DTL begon een beetje timide en afwachtend aan de wedstrijd en zoals later deed blijken brak hen dit lelijk op. V en V schoot veel en gemakkelijk raak en voordat DTL alles weer een beetje op orde had stond het al ruim achter, 1-7 gaf het scorebord aan. Bij de Hantumers was men toch enigszins wakker, maar de achterstand was een feit, ook het scoren viel voor DTL in deze fase niet mee en koste veel energie. De gasten bleven redelijk makkelijk scoren en liepen nog uit naar 5-12, hierna wist DTL nog aan te zetten en het gat te dichten naar vier tot de rust in viel. Coach Jack Visser hamerde erop om vooral door te gaan en in eigen kwaliteiten te geloven.

Zo begon de tweede helft met een eerste schot dat doel trof en de opmaat was tot een sterk offensief van de thuisploeg. V en V stribbelde nog wat tegen maar het was nu DTL dat de lakens begon uit te delen, op 15-15 kwamen de Hantumers eindelijk langszij. DTL had in deze fase door moeten zetten maar in plaats hiervan namen ze gas terug wat resulteerde in goals van V en V die andermaal uitliep en hierdoor bleef DTL de achtervolgende ploeg. Dit mocht de thuisploeg zich toch zelf aanrekenen, kansjes onder de korf en onoplettendheden werden afgestraft. De anders zo solide spelende verdediging kreeg te makkelijk doelpunten tegen, en ook het slotakkoord was niet aan DTL gegeven, einduitslag 21-22.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!