10.9 °C

Quick verliest nipt van De Walden

zo 21 december 2014, 22.14 uur

OUDEGA - Quick speelde zaterdag de thuiswedstrijd tegen De Wâlden. Voor een volle tribune liet Quick vanaf het beginsignaal zien dat het gebrand was op een goed resultaat. De eerste aanvallen waren meteen raak en na 5 minuten stond er een 3-0 voorsprong op het scorebord. Hierna kwam De Wâlden beter in de wedstrijd. Het was met name Johan Linthof die in de eerste helft voor de Quickers moeilijk was af te stoppen. Quick ging daarom met een 9-11 achterstand de rust in.

Na rust kwam De Wâlden het scherpst uit de kleedkamers. Via een afstandsschot en een strafworp werd de voorsprong uitgebouwd tot 9-13. Daarna stokte de scoringsdrift bij De Wâlden, mede doordat Quick in de 2e helft verdedigend de zaken goed op orde had. Op de stand 14-17 leek Quick door een doelpunt van Sjoerd Pool weer volledig terug in de wedstrijd te zijn. Maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren. In de daarop volgende aanval kreeg De Wâlden een toch wat discutabele strafworp, waardoor het verschil weer op 4 punten werd gebracht. Via 2 snelle treffers van Gerwold Hylkema kwam Quick terug tot 16-18. Toen Sjoerd Pool hierna ook nog van afstand doel trof waren er nog 2 spannende laatste minuten. Quick kreeg nog een aantal mooie kansen, maar wist deze helaas niet meer te verzilveren. Eindstand 17-18.

Voor de 3e keer op rij weer geen punten voor Quick. Maar wel een prima wedstrijd wat perspectief biedt voor de 2e helft van het zaalseizoen in het nieuwe jaar.