10 °C

Invicta wint van KIOS 45

zo 21 december 2014, 22.12 uur

KOLLUM - Dit weekeinde stond voor Invicta een onbekende tegenstander op papier. Dit was het Overijsselse KIOS ’45 wat staat voor Korfbal Is Onze Sport. KIOS staat in de competitie op de 6e plek en Invicta wil mee doen voor het kampioenschap dus het was duidelijk wat er moest gebeuren in Kollum. De pupil van de week was deze wedstrijd Lysanne Stoop en de balsponsor was Texaco Kollum/Oudwoude.

In het eerste aanvalsvak van Invicta stonden Ruurd Meindertsma, Jarich Hiemstra, Wilma Grijpma en Marieke van Straten die de geblesseerde Sijke de Vries verving. In het verdedigingsvak stonden Arjan Kiewiet, David van Dusschoten, Danielle Broersma en Gerdien Kuipers.

Ruurd Meindertsma zorgde met een mooie afstander voor het eerste doelpunt van de wedstrijd. Helaas voor Invicta wist KIOS daarna ook vrij snel de korf te vinden.
Na een korte doelpuntloze periode van ongeveer 10 minuten wist David van Dusschoten twee keer de korf te vinden van afstand en vanaf daar bouwde Invicta de voorsprong uit. Ruurd Meindertsma en Arjan Kiewiet zorgden samen voor de 9-4 ruststand.

Na de rust ging Invicta verder waar het gebleven was, namelijk doelpunten maken en weinig incasseren. Bij een stand van 12-5 was er nog een kwartier te spelen en was de scherpte verdwenen bij Invicta. Er werden onnodige fouten gemaakt en hierdoor kwam KIOS wat dichterbij. Dit zorgde voor een eindstand van 16-11.

Geen mooie pot korfbal maar wel de punten in Kollum gehouden waardoor Invicta nu op de tweede plek staat, twee punten achter koploper Achilles. De volgende wedstrijd zal tegen Spannum zijn op 17 januari 2015 in Easterein.