Account
Logo
Zoeken
4.8 °C

Streaker vrijgesproken van bedreiging

di 16 december 2014, 20.30 uur

LEEUWARDEN - De man die bekend staat als de Vegan Streaker is door de politierechter in Leeuwarden vrijgesproken van bedreiging en vernieling. De 29-jarige dierenactivist kreeg landelijke bekendheid toen hij in 2008 slechts gekleed in een onderbroek en zijn lijf beklad met leuzen zijn opwachting maakte in het tv-programma van Paul de Leeuw. De Leeuw trok de onderbroek voor de camera's naar beneden. Op 21 september 2011 zou de Vegan Streaker, destijds woonachtig in Ferwert, samen met een paar sympathisanten in Boelenslaan de zoon van de eigenaar van een nertsfokkerij hebben bedreigd.

De Vegan Streaker zou met handgebaren de zoon naar buiten hebben gewenkt en hij zou de zoon verbaal hebben bedreigd. De zoon herkende de man, dankzij de show van Paul de Leeuw, waar hij de Streaker had gezien. Diezelfde dag zou de Vegan Streaker een aandeel hebben gehad in vernielingen bij een konijnenfokkerij in Metslawier. Op de oprit van het bedrijf was een bord en een betonnen konijn vernield. De auto van de Vegan Streaker was in Boelenslaan en in Metslawier gezien. De man ontkende, hij was bij beide acties niet betrokken geweest. Hij zei dat zijn auto door meerdere personen werd gebruikt.

De rechter vond dat wel bewezen kon worden dat hij in Boelenslaan was geweest. Dat de man door te dreigen met geweld iemand had gedwongen iets te doen, in dit geval het stoppen met het fokken van nertsen, vond de rechter niet bewezen. De groep activisten was volgens de rechter te klein om echt dreigend over te komen en het protest was gericht op de fokkerij, niet op de zoon van de eigenaar.

Ook voor betrokkenheid van de Vegan Streaker bij de vernielingen in Metslawier zag de rechter te weinig bewijs. De verdachte verscheen niet op de zitting. Hij zit in Spanje, waar hij een vriendin en inmiddels ook een kind heeft. Hij richt zijn pijlen nu op de eeuwenoude traditie van de stierengevechten. In september vorig jaar verstoorde hij een stierengevecht in het Spaanse Mérida. Bij die actie zou hij gemolesteerd zijn door stierenvechters.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!