Account
Logo
Zoeken
9.1 °C
Foto: Geert Huisman

Nieuwbouw Berchhiem officieel geopend

do 11 december 2014, 20.45 uur

BURGUM - De Friese Wouden heeft woensdag op officiele wijze de nieuwbouw van woonzorgcentrum Berchhiem in Burgum geopend. Gedurende de hele dag was er een feestelijk programma voor bewoners, medewerkers en vrijwilligers van Berchhiem. De feestelijke openingshandeling werd verricht door wethouder Fokkema van de gemeente Tytsjerksteradiel en voorzitter van de Raad van Bestuur van de Kwadrantgroep Roelof Jonkers.

Het nieuwe pand is ruim en licht en heeft een prachtig uitzicht op de Djippe Gat. Met de verhuizing naar de nieuwbouw is een start gemaakt met het werken vanuit de visie kleinschalig wonen. Bij het 'kleinschalig wonen' in Berchhiem voeren groepen van zeven tot elf bewoners samen een huishouding en delen een keuken en woonkamer met elkaar. Daarbij heeft iedere bewoner een eigen appartement.

De ruim opgezette appartementen hebben vloerverwarming, een eigen badkamer en kunnen met eigen meubilair worden ingericht. Samen bepalen de bewoners de sfeer in de woning en de activiteiten. In een van de woningen zijn vier tweepersoonskamers beschikbaar, waardoor echtparen, ook tijdens de laatste levensfase, samen kunnen blijven wonen.

De afdeling revalidatie is uitgebreid naar zeventien plaatsen en biedt ook de mogelijkheid voor kortdurende opnamen. 'Gewoon waar het kan en speciaal waar het nodig is' is het motto.

De medewerkers werken in integrale teams waarbij zorg, huishouden en maaltijdvoorziening een gezamenlijke verantwoordelijkheid zijn geworden. De medewerkers stimuleren de bewoner in zijn zelfstandigheid, het maken van eigen keuzes en vooral het onderhouden van relaties met familie en vrienden.

Naast de appartementen voor bewoners zijn er ook nieuwe appartementen beschikbaar voor mensen die revalideren na een ziekenhuisopname of hier tijdelijk verblijven ter ontlasting van de thuissituatie, én voor terminale zorg. In totaal zijn in de nieuwbouw ruim zeventig verpleeghuisplaatsen verwezenlijkt.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal