Account
Logo
Zoeken
3 °C

Burenruzie Drachten escaleert: voorw. boete

do 4 december 2014, 22.30 uur

LEEUWARDEN - Erg gezellig hadden de buren op de Gernaerd in Drachten het begin vorig jaar niet met elkaar. Een 45-jarige (ex-) inwoonster van Drachten voelde zich op een gegeven moment totaal niet meer welkom in de buurt. De vrouw zei donderdag tegen de politierechter dat ze door de buren geterroriseerd werd. Ze werd uitgescholden en gepest door de buren. De vermeende pesterijen bereikten op 22 april vorig jaar een dieptepunt, toen de vrouw een buurman met een emmer op het hoofd sloeg en de man tegen de schenen schopte.

Ze had bovendien een handvol grind op de motorkap van de auto van andere buurlieden gesmeten. Het was uit de hand gelopen doordat haar dochtertje door andere kinderen in de buurt werd buitengesloten, vertelde de vrouw. Toen ze een van de kinderen daarop aansprak en de moeder van het kind en de buurman zich erin mengden, ging het fout. De buurman zou geroepen hebben dat de vrouw 'een spuitje' verdiende. De emoties liepen zo hoog op dat de vrouw de buurman met een emmer sloeg en hem een schop gaf.

Uiteindelijk koos de vrouw ervoor om de buurt te verlaten. Ze woont nu bij haar ouders. Daar zouden de buren haar nog steeds niet met rust laten, getuige de brieven die haar advocate liet zien. De buurman eiste maar liefst 1500 euro smartengeld van zijn ex-buurvrouw. De rechter wees 250 euro toe en net geen 10 euro aan reiskosten. De vrouw moet verder de schade aan de auto betalen. Die stelde de rechter vast op 300 euro. Omdat de vrouw al behoorlijk in de beurs moet tasten, hield de rechter het verder bij een geheel voorwaardelijke boete van 500 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'