Account
Logo
Zoeken
17.1 °C

Eis 1 jaar cel voor seks met 12-jarig meisje

ma 1 december 2014, 20.30 uur

LEEUWARDEN - Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden heeft maandag 1 jaar cel plus een half jaar voorwaardelijk geëist in een ontuchtzaak. De verdachte, een 52-jarige inwoner van een dorpje in Ferwerderadiel, heeft meer dan een jaar lang een seksuele relatie gehad met een minderjarig meisje. Het meisje was 12 jaar oud toen de relatie begon. Het OM gaat er vanuit dat de man en het meisje in ongeveer dertien maanden tijd op verschillende manieren seksueel contact met elkaar hebben gehad: van tongzoenen tot geslachtsgemeenshap.

De man heeft ook foto's van het meisje gemaakt die volgens het OM als kinderporno beschouwd kunnen worden. Hij kende het meisje van korfbal, hij was haar trainer geweest. In 2011 zou ze hem opgezocht hebben met het verhaal dat ze was verkracht. Een verzonnen verhaal, zo bleek later. Er ontstond een vertrouwensrelatie die steeds een beetje verder ging. De man zei dat hij het meisje wilde helpen, hij zag zichzelf als een vertrouwenspersoon. Toen ze hem een keer vroeg om seks met haar te hebben zou hij in eerste instantie nee hebben gezegd.

Nadat hij op zijn verjaardag een pakje condooms van het meisje kreeg, ging de man er wel in mee. Tegen de politie had hij gezegd dat hij verliefd op haar begon te worden. Daarna zou er in elk geval acht keer iets zijn gebeurd op seksueel gebied. De verdachte had tegen de politie gezegd dat het initiatief bij het meisje lag. Hij was bang haar kwijt te raken als hij niet meedeed. De psycholoog vond juist dat de man sturend bezig is geweest. De psycholoog vond ook dat hij nogal laconiek overkwam en weinig inlevingsvermogen met betrekking tot het slachtoffer toonde.

Officier van justitie Thea Pitstra vond dat de verdachte het woord vertrouwenspersoon niet waard was. 'U heeft gewoon keihard seksueel misbruik gemaakt van een meisje van 13,14 jaar', aldus de officier. Hij had volgens Pitstra zijn handen thuis moeten houden: 'Al danst een dertienjarig meisje naakt voor je op tafel, dan nog heb je er van af te blijven'. Naast de onvoorwaardelijke gevangenisstraf eiste de officier een extra lange proeftijd van drie jaar. Zij wil verder dat de man zich laat behandelen en dat hij op geen enkele manier contact zoekt met het slachtoffer. Hij zou haar 2500 euro smartengeld moeten betalen. De Leeuwarder rechtbank doet op 15 december uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto





kwijt / misdaad in je straat

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard


kwijt / misdaad in je straat

Bowie vermist in Burgum

Bowie vermist in Burgum