Account
Logo
Zoeken
11.2 °C

Baas zorgboerderij stalt gestolen bierkratten

vr 28 november 2014, 16.30 uur

LEEUWARDEN - Vijftig kratten bier die begin vorig jaar waren gestolen bij een inbraak in de kantine van voetbalvereniging RWF in Frieschepalen, doken een tijdje later op bij een zorgboerderij in Groningen. De eigenaar van de zorgboerderij had ze overgenomen van de dief. De eigenaar had op zijn beurt een van zijn pupillen opgedragen de kratten op te halen. Ze stonden in een loods in Donkerbroek. De man van de zorgboerderij had zijn pupil behoorlijk onder druk gezet.

Als die de kratten niet op zou halen, zou de eigenaar er persoonlijk voor zorgen dat zijn zorgovereenkomst werd beëindigd en dat hij zijn persoonsgebonden budget (pgb) terug moest betalen. De pupil, een 23-jarige inwoner van Makkinga, moest zich vrijdag voor de rechter verantwoorden. De officier van justitie oordeelde dat de verdachte dusdanig onder druk was gezet door de eigenaar van de zorgboerderij, dat hij eigenlijk geen keus had gehad. De officier stelde voor om de man te ontslaan van alle rechtsvervolging.

De rechter dacht er iets anders over, maar dat veranderde de uitkomst van de zaak eigenlijk niet. De rechter vond dat de druk op de verdachte niet zo groot was geweest dat hij er niet onderuit kon komen. Maar met het oog op alle omstandigheden vond de rechter het niet eerlijk om de verdachte met een straf naar huis te sturen. De rechter verklaarde de man schuldig, maar hij kreeg geen straf. Het is niet bekend of de baas van de zorgboerderij ook is vervolgd, of dat het nog gaat gebeuren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Trekker uitgebrand in weiland

Trekker uitgebrand in weiland


regionaal nieuws

Druk en droog op eerste dag Oerrock

Druk en droog op eerste dag Oerrock

regionaal nieuws

Auto in brand gestoken in Drachten

Auto in brand gestoken in Drachten