Account
Logo
Zoeken
4.9 °C

Naaktloper laat krantenbezorgster schrikken

vr 28 november 2014, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Een 38-jarige Drachtster joeg eind vorig jaar een jonge krantenbezorgster de stuipen op het lijf door meermaals naakt achter het raam van zijn woonkamer te staan als het meisje de krant bezorgde. De man werd vrijdag wegens schennispleging door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een boete van 700 euro en een voorwaardelijke celstraf van twee weken. De Drachtster beweerde dat hij niet bewust het 16-jarige krantenmeisje had staan opwachten. Het meisje had het anders ervaren. Zij had de man een keer of zes naakt in de kamer zien staan, telkens als zij op woensdagavond de krant bracht.

De man leek met zijn geslachtsdeel te spelen. Het meisje kon hem duidelijk zien, er brandde licht in de kamer en de luxaflex stond open. Toen ze samen met haar vader terugging naar de woning, was de luxaflex dicht. Het meisje had de ongewenste aanblik van de naakte man als 'vies' ervaren. Tegen de politie had ze gezegd dat de man zich moest schamen. Ze is gestopt met het bezorgen van kranten. De Drachtster beweerde dat het allemaal niet expres was gebeurd. 'Ik loop wel vaker naakt in huis', zei hij tegen de rechter. Hij had zelf niet het idee dat het van buiten zichtbaar was als hij zonder kleren door de kamer liep.

Bij de politie leek het dat hij toch wat meer het achterste van zijn tong had laten zien. Hij had gezegd dat wellicht het naaktlopen 'iets spannends' voor hem was. Op de vraag wat hem aantrok in het meisje had hij geantwoord dat hij haar mooi vond. De rechter ging er vanuit dat de man met opzet naakt voor het raam heeft gestaan als de krantenbezorgster langs kwam. 'U kon er misschien geen weerstand aan bieden, maar het is niet zes keer per ongeluk geweest', aldus de rechter. Zij verdubbelde de boete die de officier van justitie had geëist.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'



regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.6%
Nee  
55.1%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!