Account
Logo
Zoeken
4.2 °C

Inrijden op echtgenote 'schreeuw om aandacht'

do 27 november 2014, 18.30 uur

LEEUWARDEN - Een relatieconflict dreigde volledig uit de hand te lopen toen een 43-jarige inwoner van Wâlterswâld met zijn auto op zijn vrouw inreed. Op 17 augustus was de man in de Freulestrjitte in Driezum met zijn auto op de BMW van zijn echtgenote gebotst. Een paar seconden eerder stond de vrouw nog naast de BMW. De twee hadden thuis ruzie gehad. De vrouw was weggegaan nadat ze door de Wâlterswâldster was mishandeld. Donderdag bij de Leeuwarder rechtbank zei de man dat het niet zijn bedoeling was geweest zijn vrouw iets aan te doen.

Het inrijden op de BMW was volgens hem meer 'een schreeuw om aandacht' geweest. Hij wilde opgepakt worden, om erger te voorkomen. Hij heeft tot twee keer toe tegen de politie gezegd dat hij zijn vrouw dood wilde rijden. Tijdens de zitting zwakte hij dat af: die uitspraken waren het gevolg van alle commotie. 'Omdat ik met de situatie aan was', zei de verdachte. Zijn vrouw had een paar maanden eerder aangekondigd dat zij een einde aan de relatie wilde maken. Het idee dat zijn echtgenote met een andere man zou gaan, daar kon de Wâlterswâldster niet mee omgaan.

Ten tijde van het incident had de man volgens een psychiater een depressieve stoornis. Hij was verminderd toerekeningsvatbaar. Als hij niet behandeld wordt, is de kans op herhaling volgens de psychiater matig tot hoog. De officier van justitie wil ook dat de verdachte behandeld wordt, ook als dat betekent dat hij moet worden opgenomen. De officier eiste een celstraf van twaalf maanden waarvan de helft voorwaardelijk. Zij wil dat de Wâlterswâldster onder toezicht van de reclassering komt. Bovenop de straf eiste de officier van justitie een contactverbod.

De officier concludeerde dat een poging tot doodslag niet bewezen kon worden. Het was volgens haar feitelijk onmogelijk dat de Wâlterswâldster zijn vrouw iets aan kon doen, ondanks dat hij op haar af was gereden. Daarvoor had de man te langzaam gereden en was de afstand tussen de echtgenote en de auto van de verdachte te groot. De vrouw heeft tijd genoeg gehad om weg te komen, toen de man met zijn auto op haar af kwam. Zelfs al zou hij doelbewust een poging hebben gedaan zijn echtgenote iets aan te doen, dan zou dat zonder gevolgen zijn gebleven. De Leeuwarder rechtbank doet op 11 december uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette



regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân