Account
Logo
Zoeken
8 °C
Foto: WaldNet

Zorgverzekeraars ten strijde om regio Dokkum

do 27 november 2014, 17.30 uur

DOKKUM - In de regio Noordoost Friesland is de strijd om klanten door zorgverzekeraars in volle gang, met name nu een faillissement voor ziekenhuis De Sionsberg is aangevraagd. De strijd is met name fel tussen zorgverzekeraar De Friesland (onderdeel van Achmea) en zorgverzekeraar DSW. Medewerkers doen hun uiterste best om voor 1 januari aanstaande klanten te houden of binnen te halen.

Donderdagmiddag werd in De IJsherberg in Dokkum een al geplande zorgmanifestatie gehouden door zorgverzekeraar De Friesland. Daar gaven met name ouderen gehoor aan. Naast 'lokkertjes' als tv-kok Reitse Spanninga werd er ook een beperkte extra uitleg over ziekenhuis de Sionsberg gegeven. Tijdens de gelegenheid voor vragen, maakten aanwezigen zich ook druk om de sluiting van het ziekenhuis. "Ik zit hier met ingehouden woede. De gewone burger snapt er helemaal niets meer van", aldus een van de aanwezigen. "Ik heb het gevoel dat er een spelletje met ons wordt gespeeld", reageerde een ander. Bij de bijeenkomst waren tientallen medewerkers van De Friesland aanwezig.

De reactie van De Friesland spitste zich met name toe op de bezoekersaantallen van het ziekenhuis. Hoewel die voor bepaalde afdelingen stijgt, is dat voor de Friese zorgverzekeraar niet voldoende. Over de sluiting van de Sionsberg wilde De Friesland niet veel kwijt. "De belangrijkste reden is dat heel veel patiënten kiezen voor andere ziekenhuizen", reageerde Dieneke Mandema van de verzekeraar. Artsen lieten echter stijgende cijfers zien van onder andere de afdelingen radiologie en cardiologie.

Verzekeraar DSW gaat zich binnenkort nog actiever met de regio bemoeien. Bronnen melden dat de verzekeraar zich tijdelijk in het VVV-kantoor in Dokkum wil gaan vestigen. Van daaruit wil de verzekeraar mensen overtuigen om te kiezen voor een andere zorgverzekering. Ook ondernemers hebben nog een behoorlijke troef achter de hand. Zij vertegenwoordigen samen vele honderden medewerkers die collectief verzekerd zijn.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
25%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
29.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
25%
Geen mening  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog



regionaal nieuws

Zorgen over toekomst van theater op Campus Kollum

Zorgen over toekomst van theater op Campus Kollum

Poll: Horen dorpshuis en theater de Colle bij elkaar?

Ja  
53.8%
Nee  
25%
Weet niet  
21.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Verdachte van mishandeling ziet 'boze geesten'

Verdachte van mishandeling ziet 'boze geesten'