Account
Logo
Zoeken
7.5 °C
Foto: WaldNet |  Fractievoorzitter Emile Roemer van de SP kwam donderdagmiddag samen met kamerlid Renske Leijten naar Dokkum om morele steun te betuigen

Medische staf: De Sionsberg blijft open

do 27 november 2014, 15.05 uur

DOKKUM - Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum blijft geopend. De Vereniging Medische Staf heeft het personeel opgeroepen om te blijven werken. "Wij vragen u om ons en elkaar te steunen in het behoud van goede zorg. Natuurlijk kunnen wij dit niet zonder uw hulp en medewerking. Wij vragen u om ons en elkaar te steunen in het behoud van goede zorg." zo staat in een e-mail aan de medewerkers gericht.

Voor zover bekend heeft de rechtbank zich nog niet uitgesproken over het faillissement van het ziekenhuis. Het stoort de medische staf dat vanuit het bestuur instructies worden gegeven om de polikliniek af te gaan bouwen. De medische specialisten verzetten zich hier tegen. "Wij zijn van mening dat de continuïteit van zorg in haar huidige vorm zoveel mogelijk gehandhaafd moet worden. Dit is pas anders als er een steekhoudend argument is (vanuit een oogpunt van veiligheid van zorg of het ontbreken van noodzakelijke faciliteiten) om bepaalde diagnostiek of behandeling niet meer in de Sionsberg uit te voeren."

Ook een faillissement hoeft niet het einde van het Dokkumer ziekenhuis te betekenen. De medische staf is achter de schermen samen met specialisten, juristen en advocaten hard aan het werk om een doorstart mogelijk te maken. "Als medisch specialisten doen wij er alles aan om ons ziekenhuis voor de regio te behouden." zo luidt de boodschap. "Het afbouwen van de polikliniek belemmert niet alleen de continuïteit van zorg. Ook bemoeilijkt het een doorstart na faillissement. Daarom verzetten wij ons tegen maatregelen die de voortzetting van de zorg vanuit ons ziekenhuis bemoeilijken."

De medische specialisten blijven de komende periode patiënten ontvangen in het ziekenhuis in tegenstelling tot berichtgeving van andere media. Het ziekenhuis blijft geopend voor alle poliklinische zorg en diagnostiek van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur.

De Leeuwarder Courant schrijft dat de specialisten nu op 'ramkoers' liggen met bestuurder Norbert Hoefsmit. Hoefsmit heeft juist aangekondigd dat de deuren sluiten zodra de laatste patiënt vertrokken is en de faillissementsaanvraag is gehonoreerd. Ook zou de medische staf zijn boekje te buiten gaan omdat men geen zeggenschap heeft over het gebruik van gebouwen, apparatuur en andere faciliteiten.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk