Account
Logo
Zoeken
4 °C
Huisartsenpost Dokkum 's nachts dicht
© WâldNet

Huisartsenpost Dokkum 's nachts dicht

do 27 november 2014, 12.42 uur

DOKKUM - De Huisartsenpost Dokkum gaat vanaf vrijdag 's nachts tussen 23.00 uur en 8.00 uur dicht. Dokterswacht Friesland is hiertoe genoodzaakt vanwege de sluiting van de ADOA (Acute Diagnose en Opname Afdeling) van het ziekenhuis De Sionsberg. Deze wordt vanaf vrijdag 17.00 uur stilgelegd.

In overleg met de huisartsen in de regio is verder besloten dat de huisartsenpost in Dokkum vanaf vrijdag tijdens de avonden en in de weekenden overdag geopend blijft op de huidige locatie bij ziekenhuis de Sionsberg. Wanneer patiënten doordeweeks ’s avonds (17.00 - 23.00 uur) en in het weekend overdag (08.00 - 23.00 uur) dringend een huisarts nodig hebben, kunnen zij hiervoor nog steeds terecht bij de Dokterswacht.

Om veilige patiëntenzorg zo goed mogelijk te kunnen blijven borgen, zullen er tijdens de openingstijden van de huisartsenpost altijd twee huisartsen en twee goed opgeleide doktersassistentes werkzaam zijn. De huisartsen zijn beschikbaar voor consulten en doen ook huisbezoeken, wanneer de situatie daarom vraagt en de patiënt medisch gezien niet in staat is om zelf naar de huisartsenpost te komen.

’s Avonds na 23.00 uur sluit de huisartsenpost en is er geen huisartsbezetting meer in de Sionsberg. Wel blijft er altijd een huisarts met chauffeur beschikbaar voor patiënten in Noordoost Friesland, waarvan de situatie dringend om een beoordeling door de huisarts vraagt. Patiënten met zorgvragen in de nacht waarvoor een consult op de huisartsenpost nodig is, worden verwezen naar de huisartsenpost in Leeuwarden (in het MCL) of in Drachten (in Nij Smellinghe). Dit brengt meestal wel een langere reistijd met zich mee, maar biedt wel de mogelijkheid om patiënten, bij noodzaak, direct te kunnen opnemen.


De Dokterswacht betreurt de sluiting van de spoedeisende afdeling van het Dokkumer ziekenhuis omdat nu de directe mogelijkheid is vervallen om patiënten ter plekke te kunnen laten opnemen. Met Kijlstra ambulancevervoer zijn aanvullende afspraken gemaakt, zodat bij dringende acute zorg de ambulance direct beschikbaar kan zijn voor acuut patiëntenvervoer naar de ziekenhuizen in Leeuwarden of Drachten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
25.8%
Nee  
55.8%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!