Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

Br'wâldse moet smartengeld aan BOA betalen

di 25 november 2014, 21.30 uur

LEEUWARDEN - Een inwoonster van Broeksterwâld (65) is vier jaar na dato alsnog veroordeeld voor het beledigen van een bijzonder opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente Dantumadiel, op 8 februari 2011. De vrouw was eerder al veroordeeld omdat ze op dezelfde dag een veearts van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) had uitgescholden voor 'domme mof' en 'vies varken'. De veearts is van Duitse afkomst. De BOA, die een licht getinte huidskleur heeft, kreeg van de vrouw de vragen voor de kiezen of hij van de vluchtelingenboot af was gevallen en of hij van de apen afstamde.

Op 20 september vorig jaar werd de Broeksterwâldse voor het beledigen van de veearts veroordeeld tot een boete van 500 euro en een voorwaardelijke celstraf een week. Toen bleek dat de belediging van de BOA niet was meegenomen, besloot het openbaar ministerie die zaak alsnog aan de rechter voor te leggen. Dat gebeurde dinsdag. De ambtenaar en de veearts waren op 17 februari 2011 in actie gekomen om 29 IJslandse paarden van de vriend van de Broeksterwâldse in beslag te nemen.

De paarden liepen er zwaar verwaarloosd bij. De Broeksterwâldse ging hevig tekeer tegen het ongewenste bezoek. Ze schold ze uit en uitte bedreigingen. De BOA was vooral erg geschrokken van het geweld dat die dag was gebruikt. De man heeft twee weken slecht kunnen slapen. De Broeksterwâldse moet hem 200 euro smartengeld betalen. Omdat de vrouw de vorige keer al een straf had gekregen, liet de rechter dat deze keer achterwege. De Broeksterwâldse verscheen niet op de zitting van de politierechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof