Account
Logo
Zoeken
8.6 °C

Foto: 112Drachten

Eis werkstraf voor frontale botsing bij Garyp

di 25 november 2014, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Een 21-jarige Feanwâldster zou een werkstraf van 40 uur moeten doen omdat hij op 21 februari bij Garyp een onverantwoorde inhaalmanoeuvre maakte. Op de N913 was de Feanwâldster met zijn rode VW Golf frontaal op een Ford busje gebotst dat uit tegenovergestelde richting kwam. De Feanwâldster reed richting de Wâldwei. De ongevalsspecialisten van de politie concludeerden dat de man vlak na de afslag Garyp over de doorgetrokken streep en het verdrijvingsvlak moet hebben gereden op het moment dat hij een landbouwvoertuig inhaalde.

De officier van justitie vond dat hij zich daarmee schuldig had gemaakt aan onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag, de lichtste mate van schuld in de Wegenverkeerswet. De Feanwâldster was het daar niet mee eens. Hij zei dat hij pas na de doorgetrokken streep had ingehaald en dus ook niet over het verdrijvingsvlak was gereden. Hij zei dat hij verblind werd door de laagstaande zon en daardoor de tegenligger niet had gezien. De specialisten van de politie konden het verblinden door de zon niet rijmen met het tijdstip waarop de botsing had plaatsgevonden, ongeveer vier uur 's middags.

De Feanwâldster was er zonder noemenswaardige kleerscheuren van af gekomen. De bestuurder van de Ford-bus liep een whiplash op. De man heeft twee maanden last gehad van zijn nek en rug, hij heeft een tijd niet kunnen werken. Mede omdat de Feanwâldster geen strafblad heeft en omdat hij bij een rijontzegging zijn baan kwijt zou raken, eiste de de officier een 'kale' werkstraf. De Leeuwarder rechtbank doet op 9 december uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!



regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer