Account
Logo
Zoeken
7.8 °C

Gytsjerker stuurt seksmails: contactverbod

ma 24 november 2014, 20.30 uur

LEEUWARDEN - Een inwoner van Gytsjerk (31) mag van politierechter Marc Brinksma op geen enkele wijze contact zoeken met een dorpsgenote. De rechter legde de Gytsjerker een contactverbod op omdat hij in maart van dit jaar in twee weken tijd negen mailberichten met daarin allerlei seksuele toespelingen aan de vrouw stuurde. De mailtjes logen er niet om. De man had in niet mis te verstane bewoordingen gezegd wat hij met de vrouw op seksueel gebied wilde doen. De vrouw werd bovendien voor van alles en nog wat uitgemaakt.

De Gytsjerker had de mailtjes bij advertenties op Marktplaats gezet. Het slachtoffer had geen idee van wie de mailtjes afkomstig waren. Via Marktplaats kwam de politie bij de Gytsjerker terecht. Hij verscheen maandag niet op de zitting. Volgens advocaat Gerard van Kammen omdat de Gytsjerker er helemaal doorheen zit. 'Hij kan het geestelijk niet aan, hij schaamt zich', aldus de advocaat. De Gytsjerker had tegen de politie gezegd dat de mailtjes 'een geintje' waren. Het was volgens hem 'een beetje grappig doen'.

'Ik heb verder niks met het meisje', had hij eraan toegevoegd. De impact die de mailtjes op het slachtoffer hadden, was er niet minder om. De vrouw werd angstig en voelde zich onveilig. Het meest beangstigende was dat de onbekende verzender van de mailtjes liet merken dat hij wist waar ze woonde. Ze wist toen nog niet dat het om een dorpsgenoot ging. De vrouw heeft hulp moeten zoeken. De rechter noemde de berichten 'beledigend, grof en bedreigend'.

Brinksma vond het 'storend' dat de Gytsjerker niet naar de zitting was gekomen. 'Ik heb de indruk dat hij zijn verantwoordelijkheid niet neemt. Hij zou contact op kunnen nemen om duidelijk te maken dat er geen reden voor angst is', aldus de rechter. Brinksma nam de eis van officier van justitie Ed Boelen over en veroordeelde de Gytsjerker tot een voorwaardelijke celstraf van drie weken. De man moet 525 euro smartengeld aan het slachtoffer betalen, plus nog eens 192 euro, de kosten voor een alternatieve therapie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
46.2%
Nee  
30.8%
Maakt me niet uit  
23.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

regionaal nieuws

Stroomstoring treft regio Eanjum

Stroomstoring treft regio Eanjum



regionaal nieuws

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'