8.6 °C

VenV verliest derby van de Walden

zo 23 november 2014, 22.53 uur

GARYP - Afgelopen zaterdag mocht V&V 1 opnieuw aantreden in de competitie. Na twee verliespartijen werd het tijd voor V&V 1 om punten te pakken. Dit zou echter geen makkelijke klus worden, want ze moesten aantreden tegen het sterke eerste team van De Wâlden.

V&V kwam goed uit de startblokken en met twee mooie afstandsschoten van Pieter de Jong nam V&V brutaal de voorsprong in de wedstrijd. Het publiek werd de rest van de eerste helft vermaakt met het spel van beide teams. Beide teams speelden een goede wedstrijden en dit resulteerde in een zeer spannende eerste helft, waarbij het stuivertjes wisselen was. Uiteindelijk trekt De Wâlden aan het langste eind er werd er gerust met een tussenstand van 12-11.

In de tweede helft staat Jan Jacob van der Zee in het veld voor Taede Sibma, die net voor de rust uit was gevallen met een knie blessure. De wedstrijd lijkt naar rust vrij snel gespeeld, aangezien de Wâlden een voorsprong neemt van zes doelpunten. Maar V&V toont mentaliteit en gaat ondanks deze achterstand nog altijd voor de winst. Uiteindelijk weten ze het gat nog iets te dichten maar verder dan drie punten verschil komen ze niet. De eindstand wordt bepaald door een strafworp van Arjen Brander en daarmee komt er 21-18 op het scorebord te staan. Een uitstekende wedstrijd van de kant van V&V, maar helaas konden de punten nog niet meegenomen worden naar Garyp. Maar als de Garypers deze vorm vast weten te houden dan kunnen de punten niet lang meer wegblijven.

Doelpuntenmakers: Sytze Brouwer 4, Jan Jacob van der Zee 4, Arjen Brander 3, Pieter de Jong 3, Taede Sibma 2, Dieke Hoekstra 1 en Nynke Buijs 1