4.2 °C

SC Veenwouden pakt belangrijke punten

zo 23 november 2014, 21.39 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden pakte eindelijk weer eens de volle winst door VVI uit Idskenhuizen met ruime cijfers te kloppen:3-0 De thuisclub was door de matige resultaten afgezakt naar de elfde plaats op de ranglijst maar stijgt door dit resultaat naar de negende plaats met slechts drie punten minder dan de nummer zes op de ranglijst Rijperkerk.

De thuisclub begon goed aan de wedstrijd en had binnen zeven minuten al tweemaal kunnen scoren. Wigle Westerlaan kopte de bal echter naast uit een voorzet van Erik de Vries en Erik de Vries kopte over na een voorzet van Rinse Procee.

Na 13 minuten waren de gasten dichtbij de openingstreffer toen Tobias Draaisma Broer van der Zijl een knappe mogelijkheid bood maar doelman Coenraad van der Mark wist met een hele beste redding de bal uit de kruising te halen.

VVI trok zich bij balverlies massaal terug op eigen helft waardoor SCV een veldoverwicht had maar het duurde tot de 38e minuut voordat het succes had. Stefan Jan Sijtsma brak de ban door raak te koppen na een mooie voorzet van Rinse Procee.
Direct na rust waren de gasten dichtbij de gelijkmaker toen Tobias Draaisma vrij voor de keeper verscheen maar nu redde de doelman met de voet.

In de 54e minuut viel feitelijk de beslissing toen Wytze Veenstra goed doorkopte op Stefan Jan Sijtsma die vervolgens Erik de Vries een niet te missen kans bood:2-0

In de 74e minuut werd het 3-0 toen man van de wedstrijd Stefan Jan Sijtsma een voorzet van Rinse Procee afrondde.
De thuisclub had de kans op meer treffers maar sprong daar slordig mee om. VVI kon in de tweede helft geen vuist maken. Pas in de slotminuut werd het nog een keer gevaarlijk maar het schot van Jan Faber belandde op de lat.

Een verdiende overwinning voor SC Veenwouden derhalve dat opgelucht kan ademhalen.