3 °C

Zesde zege op rij voor Five Pack

zo 23 november 2014, 21.37 uur

URETERP - Het leek een gemakkelijke wedstrijd te worden. Tegenstander Celeritas-Donar staat onderaan, met slechts één gewonnen wedstrijd. Maar de Ureterpers hadden het zwaar in het begin en konden geen afstand nemen. Toch werd uiteindelijk nog ruim gewonnen met 52 – 69.

Five Pack begon moeizaam aan de wedstrijd, er werd slordig gespeeld en ondanks de soms prachtige passes werd dit niet afgerond met een score. Stand na een kwart 14 -15.
Omdat het team een aantal geblesseerde spelers heeft, maakte coach Ree Kirindongo in het tweede kwart zijn debuut als speler.

Aan het einde van het tweede kwart ging Five Pack beter spelen. Celeritas-Donar had moeite om de Ureterpers af te stoppen en dit resulteerde in veel vrije worpen voor Five Pack. Toen Ruben de Bie er een driepunter ingooide, was het gat geslagen. Ruststand 21 – 37.

Het derde kwart begon uitstekend met een steal en score van Stephan Debets. De aanval ging steeds beter lopen al werd er nog steeds veel gemist. Het begin van het vierde kwart was voor de Groningers, die toch een taaie tegenstander bleek te zijn. Na een achterstand van 20 punten kwamen ze terug tot 9 punten. Five Pack speelde slordig, leed veel balverlies.

Gelukkig waren de Ureterpers weer op tijd bij de les en kon de voorsprong weer worden vergroot. "Geen goede wedstrijd, maar gelukkig pakken we toch de punten", aldus Jason Doelwijt.