6.1 °C

SC Kootstertille kansloos tegen V en V '68

zo 23 november 2014, 21.35 uur

KOOTSTERTILLE - De Tilsters leden de vierde nederlaag op rij en de manier waarop spreekt boekdelen over de huidige vorm. Behoudens de tien minuten voor rust gaf de thuisclub niet thuis, speelde onsamenhangend en ogenschijnlijk plichtmatig. Het zou de bezoekers echter tekort doen om de nederlaag van SC Kootstertille in z’n geheel te wijten aan de geringe tegenstand want daarvoor werkten de gasten een meer dan een prima partij af op de zware Tilster grasmat.

Vanaf de aftrap toonde V en V’68 aan dat men graag op de uitstekende reeks wilde voortborduren. Al in de derde minuut kregen de gasten een uitstekende kans maar stond Tille doelman Albert Jan Merkus goed opgesteld om de kopbal van Berend Wijmenga te pareren.

Enkele minuten later was de mogelijkheid voor Wijmenga zo nog groter maar roste hij de van de paal terug stuitende rebound op slechts enkele meters van het doel huizenhoog over. Na een kwartier spelen mocht Jelmer Schippers niet mopperen dat arbiter Van Leeuwen uit Peize slechts geel trok toen De Tilster centrumverdediger aan de noodrem trok en plaaggeest Joeke de Vries onderuithaalde. De vrije schop op de rand zestien werd vervolgens door het slachtoffer zelf over het doel gelift. De betere spelopvatting van V en V ’68 resulteerde pas na een halfuur spelen in een verdiende voorsprong maar de manier waarop was zuur voor de thuisclub. Jelmer Schippers schatte een voorzet vanaf rechts niet correct in en kopte het speeltuig kansloos over de eigen doelman; 0-1.

Vreemd genoeg schakelden de bezoekers daarna een versnelling lager en mocht de thuisclub iets terug doen. Maar het duurde tot 40e minuut alvorens de eerste kans zich voor de Tilsters aandiende. Jouke Waaksma Bzn had daaruit echter meer de rust moeten bewaren want nu werd de bal veel te gehaast genomen en zeilde hoog over. Vlak voor rust leek Aize Storm alsnog de gelijkmaker te scoren maar ranselde doelman Peter Nijhuis de prima inzet tot hoekschop.

De Tilsters stonden na de aftrap voor het tweede bedrijf kennelijk te slapen want de gasten hadden de score nog binnen de minuut weten te verdubbelen. Joeke de Vries reageerde attent op een ingooi en verschalkte doelman Merkus met een droge schuiver; 0-2. Was de wedstrijd eerder nog niet helemaal gespeeld dan was dit na tien minuten wel het geval. Een tweede gele kaart, maar ditmaal niet terecht, leidde alsnog tot rood voor de ongelukkig spelende Jelmer Schippers. Met elf spelers had SC Kootstertille het al moeilijk maar met een mannetje minder dreigde ook nog eens een afstraffing als uitslag.

In de 65e minuut kwam V en V ’68 immers al tot 0-3 toen Marten Veenstra de inzet van medespeler Calvin Rooda van richting veranderde en doelman Merkus de carambole lijdzaam doel zag treffen. De Tilsters mochten zich daarna gelukkig prijzen dat de bezoekers wederom gas terugnamen en slordig met de resterende kansen omsprongen. De beste mogelijkheid op toch nog een vierde treffer was er voor Marten Veenstra maar hij kopte in de slotminuut rakelings over. Voor V en V ’68 resulteerde het eenzijdige duel in de vierde opeenvolgende overwinning en passeerde de in een vrije val belandde Tilsters bovendien op de ranglijst.