5.2 °C

Oerterp onderuit tegen koploper

zo 23 november 2014, 21.32 uur

URETERP - Nadat vorige week in een matige wedstrijd van Ritola werd verloren, wilden de Oerterpers vandaag tegen koploper Sparta Zwolle iets recht zetten. In de eerste twee wedstrijden hadden de Zwollenaren hun tegenstanders op een dikke nederlaag getrakteerd, hetgeen Oerterp vanavond wilde voorkomen.

In de eerste minuten speelden beide ploegen aanvallend in een hoog tempo en werden er vele kansen aan beide kanten gecreëerd, enig verschil was de afronding in deze fase. Waar Oerterp de grootste kansen miste, waren de gasten enorm trefzeker van afstand. Pas nadat Sparta zesmaal gescoord had wisten de Oerterpers de korf te vinden.

Het hoge scoringspercentage hielden de Zwollenaren vast en zo konden zij na 17 minuten korfballen genieten van een 6-16(!) voorsprong. Aanvallend waren de Oerterpers minimaal gelijkwaardig aan de gasten, maar het afstoppen van de Zwolse aanvalsdrift was lastig. Om toch enigszins het tempo eruit te halen, schakelde Oerterp over op een achterverdediging. Dit bleek een goede keuze. De Spartanen raakten aanvallend hun drive kwijt en Oerterp bleef vele kansen creëren. De kleedkamers werden opgezocht met een 13-20 ruststand.

Gedurende de tweede helft hanteerden de blauw-witten dezelfde tactiek. Waardoor de tweede helft zowel qua spel als qua score gelijkwaardig was. Het gaat wat de Zwollenaren in de beginfase hadden geslagen was helaas te groot om nog echt dichterbij te komen. Ondanks dat het verschil nog eenmaal teruggebracht werd tot 5, kwam de overwinning voor de gasten nooit echt in gevaar. In de tweede helft scoorden beide ploegen tienmaal. Waardoor de eindstand 23-30 werd.

Oerterp 2 was deze speelronde vrij, volgende week speelt Oerterp 1 in Roden tegen Noordenveld 1 en speelt Oerterp 2 uit tegen Mid Fryslan 4.