Account
Logo
Zoeken
10 °C
Lintje voor jarenlang vrijwilligerswerk
© Geurt P. Maassen van den Brink

Lintje voor jarenlang vrijwilligerswerk

zo 23 november 2014, 15.14 uur

SURHUISTERVEEN - Anne van Houten(75) uit Surhuisterveen ontving zaterdagavond uit handen van Burgemeester Gerbrandy een Koninklijke onderscheiding. De heer Van Houten werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens de viering van het 30-jarig bestaan van stichting Pikulan in De Lantearne in Surhuisterveen.

Stichting Pikulan
Stichting Pikulan zet zich in voor onderwijs en verbetering van leef- en werkomstandigheden voor kinderen in Indonesië. Anne van Houten is sinds 1998 vrijwilliger bij Pikulan. Tot 2009 was hij voorzitter en penningmeester en vanaf 2009 penningmeester.

Twee dagdelen in de week geeft hij leiding aan de medewerkers van de kringloopwinkel van stichting Pikulan. Hij stelt er een eer in de kringloopwinkel op en top netjes te houden. De netto opbrengsten van de kringloopwinkel gaan naar projecten van de stichting in Indonesië.

Op 22 november vierde stichting Pikulan haar 30-jarig jubileum. Wegens gezondheidsreden legde de heer Van Houten de functie van penningmeester neer. Hij is van plan om nog zo lang mogelijk de andere werkzaamheden bij de kringloopwinkel te doen.

Overige activiteiten
Van 1976 tot 1992 was Anne van Houten lid van de Diaconie van de Gereformeerde Kerk in Surhuisterveen. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de kerktelefoon.

Van 1977 tot 1984 was hij penningmeester van de Hout- en Bouwbond CNV, rayon Drachten eo. Hij was dagelijks bezig met het verwerken van gegevens van alle leden in Surhuisterveen en omstreken.

Van 1979 tot 1984 was hij vrijwilliger bij het gezinsvervangend tehuis Lauwershiem in Surhuisterveen. Als chauffeur bracht hij bewoners naar de dansschool.

Van 1988 tot 1993 was hij vrijwilliger bij CBS de Bernebrêge. Hij hielp tijdens de leeslessen en verrichte hand- en spandiensten.

Sinds 1999 is Anne van Houten vrijwilliger bij de zorginstelling 't Suyderhuys.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal