Account
Logo
Zoeken
6.5 °C
Getuigen gezocht inbraak Tjonger Drachten
Vermoedelijke looproute

Getuigen gezocht inbraak Tjonger Drachten

do 20 november 2014, 11.00 uur

DRACHTEN - In de nacht van woensdag 12 november of op donderdagochtend 13 november is ingebroken in een woning aan de Tjonger in de Drait in Drachten.

De daders zijn achter de woning boven via het slaapkamerraam en balkon binnengedrongen. Daarbij werd een iPad en een huiskluis met gouden en zilveren sieraden, twee herenhorloges, waardepapieren en contant geld buitgemaakt.
Een getuige heeft twee jongemannen op donderdagochtend rond 9.30 uur gezien die langs het fietspad/grasveld liepen tussen de Tjonger en Hunze, en met een grote zwarte nylon tas sjouwden, waarin duidelijk een zware bagage werd vervoerd. Maar ze kunnen ook nog een eindje weg Tjonger-Eems hebben gelopen.

Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de slanke jongemannen, die geschat worden tussen in de lengte 1.75-1.80 m. lang, blank en 18-22 jaar, hoogstwaarschijnlijk via de Eems over het zebrapad naar het parkeerterrein zijn gelopen van het winkelcentrum de Drait. Daarna is hoogstwaarschijnlijk de buit in een auto geladen. De politie zoekt getuigen die zich herinneren de dieven op die ochtend tussen 9 en 10 uur gezien te hebben met de zware zwarte bagagetas, die moeilijk te dragen was. Op dat tijdstip fietsten en liepen veel mensen en kinderen van en naar het winkelcentrum of richting tunnel naar het centrum. Ook was het parkeerterrein druk bezet.

Alle informatie is welkom en te melden bij de politie Drachten, tel. 0900- 8844 of op 06-11222144. Vooral de gouden sieraden en enkele herinneringen in de kluis zijn van grote emotionele waarde voor de eigenaar. Die daarom de tip die zal leiden naar de daders van de inbraak bereid is te belonen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.8%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.8%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.9%
Geen mening  
28.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!