Account
Logo
Zoeken
3.6 °C

Controleurs gemeente met honden bedreigd

wo 19 november 2014, 18.00 uur

LEEUWARDEN - Een 47-jarige vrouw uit Buitenpost is woensdag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een boete van 500 euro. Op 21 augustus heeft de vrouw haar herdershonden gebruikt om twee toezichthouders van de gemeente Achtkarspelen te beletten haar woning te verlaten. De vrouw had gezegd dat ze maar met de vingers hoefde te knippen en de honden zouden de controleurs aanvallen. 'En ik zal ze niet tegenhouden', had de vrouw eraan toegevoegd.

Ze zou de controleurs, een man en een vrouw, op dwingende toon gesommeerd hebben binnen te blijven en op de bank te gaan zitten. De toezichthouders voelden zich ernstig bedreigd en belden de politie. Bij het verlaten van de woning had een van de honden de vrouwelijke controleur in de kleding gebeten. De twee kwamen langs om te controleren of de verdachte zich mogelijk schuldig had gemaakt aan uitkeringsfraude. De vrouw fokt met herders en ze heeft een uitkering. De toezichthouders moesten controleren of alle inkomsten aan de sociale dienst waren doorgegeven.

De verdachte ontkende dat ze met de honden had gedreigd. Volgens haar was er door toedoen van de controleurs een dreigende situatie ontstaan. De man zou haar met drukke gebaren en luide stem hebben toegesproken, waarop de honden hadden gereageerd. Het voorval heeft de nodige impact gehad op de toezichthouders. Beiden kunnen niet meer onbevangen hun werk doen. De rechter wees aan de man een schadevergoeding van 200 euro toe, de vrouwelijke controleur krijgt 264 euro van de verdachte.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
25.6%
Nee  
56%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!