5.3 °C

SC Veenwouden - ONS gestaakt bij 0-1

wo 19 november 2014, 13.28 uur

BURGUM - De bekerwedstrijd in de tweede ronde van de KNVB beker tussen tweede klasser SC Veenwouden en topklasser ONS Boso Sneek werd dinsdagavond tijdens de rust gestaakt.

Oorzaak was een gesprongen kapotte hoofdzekering waardoor het licht uitviel op het veld van BCV in Burgum. Reparatie door Liander zou te veel tijd in beslag nemen waardoor scheidsrechter Vredevoogd uit Roden niets anders restte dan de wedstrijd te staken.

Na onderling overleg met alle betrokken partijen is besloten de wedstrijd op dinsdagavond 9 december uit te spelen, wederom op het veld van BCV. Het was jammer voor het vele publiek dat op deze wedstrijd was afgekomen omdat onder ideale weersomstandigheden de beide ploegen er een aantrekkelijke wedstrijd van maakten.

SC Veenwouden bood ONS, dat niet in de sterkste opstelling aantrad, uitstekend partij door vroeg druk te zetten en wanneer dat kon brutaal de aanval te zoeken.
Al na vier minuten deelde Wytze Veenstra een speldprik uit door de ver voor zijn doel staande Eize Piter Douna bijna te verrassen met een lob vanaf een meter of veertig.

ONS was de meest aanvallende ploeg maar een hoop uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Na een half uur kwam SCV er gevaarlijk uit via Rinse Procee. De voorzet was net niet op maat waardoor Wytze Veenstra de bal naast schoot.
In de 33e minuut nam ONS de leiding toen Jacob Noordmans de bal in de zestien meter pompte, de SCV defensie onvoldoende wegwerkte, waarna Martijn Roosenburg raak schoot.

Erik de Vries had Veenwouden daarna op gelijke hoogte moeten brengen toen hij na een solo alleen voor de keeper verscheen maar zijn schot ging over het doel.
Jacob Noordmans had daarna de 0-2 op de schoen maar zag doelman Coernraad van der Mark uitstekend redding brengen.

Op 9 december krijgt deze wedstrijd zijn vervolg en bij deze stand is Veenwouden zeker nog niet kansloos.