5 °C

Quick wint van DTL

wo 19 november 2014, 13.27 uur

HOLWERT - DTL is voor Quick geen onbekende tegenstander. Alleen hebben de beide ploegen in de zaal nog nooit tegenover elkaar gestaan.

In de sporthal in Holwerd was het DTL die als beste aan de wedstrijd begon. Er werden diverse opgelegde kansen door de thuisploeg gecreëerd. De kansen waaronder een aantal strafworpen werden echter niet benut.

Aan Quick-zijde vielen de doelpunten wel. Hierdoor kon Quick al in de eerste helft een gaatje slaan van 6-9 bij rust. Toen gelijk na rust ook de 6-10 viel leek het voor Quick een gemakkelijke wedstrijd te worden. Verdedigend had Quick de zaken namelijk goed op orde. Op de stand 9-13 kwam Quick toch in moeilijkheden doordat er in aanvallend opzicht de scherpte ontbrak. Vele aanvallen liepen stuk en DTL kon weer terugkomen tot 12-13.

Toen DTL in de laatste minuut nog eenmaal een vrije bal mocht nemen was het billenknijpen aan Quick zijde. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat Quick tegen DTL in de slotfase een overwinning zou verspelen. De laatste vrije bal werd niet benut. Gelijk hierna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en kon Quick de 2e overwinning in de zal noteren. Eindstand 12-13.

Volgende week speelt Quick tegen TDK om 18.40uur in sporthal Westermar in Burgum.