Account
Logo
Zoeken
2.2 °C

Dokkumer plakt nitraatbom op raam: werkstraf

ma 17 november 2014, 21.30 uur

LEEUWARDEN - Een 23-jarige Dokkumer ging op oudjaarsdag 2013 volledig door het lint omdat een vriend dreig-sms'jes kreeg van een buurman. 's Middags had de Dokkumer al een nitraatbom geplakt op een van de ruiten van de woning in de Helderstraat. 's Avonds, toen zijn vriend opnieuw een dreigbericht kreeg, stormde de Dokkumer letterlijk via de voordeur de woning de buurman binnen. Met zijn blote handen vernielde de Dokkumer een paar ruiten en de tv van de buurman.

Maandag kreeg hij van de politierechter een werkstraf van 120 uur waarvan 40 uur voorwaardelijk. De vriend voor wie de sms'jes waren bedoeld, een 39-jarige Dokkumer, moest zich ook verantwoorden. Hij werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. Hij had al langer een conflict met de buurman. De 23-jarige zei dat het hem 'zwart voor de ogen' werd toen de buurman zijn vriend het zoveelste dreigbericht stuurde. Volgens mensen uit de buurt zou hij 's avonds met een bijl in de hand naar de woning van de buurman zijn gelopen.

Dat van de bijl ontkende de Dokkumer. Hij had het raam van de voordeur kapot getrapt, waarna hij met zijn blote handen de ruiten kapot had geslagen en de tv had gemold. Hij zei dat hij toen in een slechte periode van zijn leven zat. De rechter vond het belangrijk dat hij hulp krijgt. De Dokkumer komt onder toezicht van de reclassering en hij moet zich laten behandelen bij de verslavingszorg. De rechter legde hem ook een drugsverbod op.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.4%
Nee  
6.9%
Geen mening  
5.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381