Account
Logo
Zoeken
9.9 °C

Troch Tinken Sterk verliest van SDC Sneek

ma 17 november 2014, 20.06 uur

SURHUISTERVEEN - In de 5e ronde van de landelijke damcompetitie moest het team van Troch Tinken Sterk uit Surhuisterveen aantreden tegen het befaamde jeugdteam van damclub Sneek. Laatstgenoemde club beschikt over een groot aantal jeugdspelers die getraind worden en waarvan recent de beide jeugdige vrouwelijke deelnemers nog met een goed resultaat hebben deelgenomen aan het Europese kampioenschap in Letland. Ype Kroodsma trof aan bord 10 Dirk de Leeuw en nadat de Leeuw een onvoorzichtige voortzetting koos wist Ype hier wel raad mee en bracht de eerste 2 punten voor TTS binnen.

Karel de Bruin had de pech aan bord 6 de sterkste tegenstander in rating te treffen. Na een onjuiste verdediging van zijn voorpost ging tegenstander Marcel de Vries op zijn korte vleugel in de aanval en behaalde voordeel en uiteindelijk de volle winst. Cees Dijkstra op bord4 was de eerste die een jeugdspeler als tegenstander had. Na een bijna doorbraak moest Cees constateren dat hij een schijf achterstand had opgelopen. Met vereende krachten vlocht hij allerlei dreigingen in zijn stand. Op een gegeven moment had hij dit gerealiseerd en kon met een fraaie slagzet zijn opponent een dam geven en op slag te laten staan om daarna 3 schijven op te pikken en zelf ook naar dam te gaan. In de uitvoering raakte hij echter de naastliggende schijf aan en kon direct opgeven. Verbouwereerd liet hij weten. Dit is mij nog nooit eerder overkomen.

Jan Hoogsteen behaalde de volle winst tegen Jorn Kruit en trok de stand weer in evenwicht. Luitzen van der Heide aan bord 9 was met voorsprong uit een doorbraak gekomen met 2 brikjes en alhoewel Martin de Vries nog wel een dam behaalde was hiertegen geen kruit gewassen. Joop de Graaf kwam te spelen tegen één van de jeugdige vrouwelijke talenten van damclub Sneek namelijk Marieke Altena. In een gelijkwaardige stand die in remise leek te eindigen ging Joop grandioos de fout in en kon Marieke de felicitaties in ontvangst nemen. Met een gelijke stand en de TTS “toppers” nog achter het bord leek er nog wel licht aan de horizon te schijnen.

Steven Veenstra was de eerste van deze groep die niet tot winst wist te komen in zijn pot tegen Theo Diemer. Ook Gerrit Terpstra die uitkwam tegen voormalig schooldamkampioen van Friesland Jesse de Boer leek optisch voordeel te hebben maar was uiteindelijk met remise ook goed beloond. Rein van der Wal kwam uit tegen de 13 jarige Tamara Visser. Tamara wist tijdens de gehele partij de zaak in evenwicht te houden en ook hier was remise de uitkomst.

In de 9 tegen 9 stand moest de beslissing vallen in de partij aan bord 1 tussen Anton van der Ploeg en Kerst Hoekstra. Anton had al eerder schade opgelopen en moest constateren dat in deze 4 tegen 2 eindstand zoals gebruikelijk de persoon met een dam en een schijf het onderspit moest delven. SDC Sneek kon de eersteoverwinning mee naar huis nemen na een zeer spannende dammiddag in de arena van cafe de Haven te Surhuisterveen. TTS zal zich moeten beraden over een ander taktiek want op deze manier komen er te weinig punten binnen. Over 14 dagen wacht de thuiswedstrijd tegen Warffum en zullen ze volop aan de bak moeten om de rode lantaarn over te dragen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer