4.1 °C

Oerterp onderuit in Zuidlaren

ma 17 november 2014, 20.03 uur

URETERP - Nadat vorige week de eerste zaalwedstrijd thuis werd gewonnen van Sparta Zevenhuizen gingen de Oerterpers vandaag op bezoek bij Ritola.

De openingsfase was duidelijk voor de Oerterpers met veel onderscheppingen en het creëren van vele kansen leken zij de wedstrijd naar hun hand te zetten. Ondanks het overwicht stond er “maar” een 0-3 voorsprong op het scorebord. Langzamerhand kwam ook de thuisploeg beter in haar spel en kwamen zij puntje voor puntje dichterbij de blauwhemden. Vlak voor tijd was het zelfs weer gelijk 9-9, in de laatste minuut van de eerste helft kwam Ritola voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, 10-9, dit was tevens de ruststand.

Ondanks de minimale achterstand bij rust putten de Oerterpers vooral veel vertrouwen uit de eerste fase van de wedstrijd en dit leek zich in het begin van de tweede helft ook uit te gaan uitbetalen. Binnen 10 minuten stonden de Oerterpers weer aan de goede kant van de score, 12-13. Ritola knokte hard voor elke bal en gaf zich niet zomaar gewonnen. Om en om scorend stond er 7 minuten voor tijd een 15-15 stand op het scorebord. Het leek een spannende eindfase te worden, helaas voor de Oerterpers bleek het kruit te zijn verschoten. Ritola pakte een 17-15 voorsprong en Oerterp was aanvallend niet meer bij machte om iets terug te doen. In de laatste minuut liep de thuisploeg enigszins geflatteerd uit naar een 19-15 overwinning.
Een wedstrijd met vele verschillende gezichten, helaas zonder goed resultaat.

Oerterp 2 speelde de eerste 8 minuten zowel van haar wedstrijd tegen Ritola 2 zeer goed korfbal, verdedigende controle en aanvallend creëerde het kans na kans. De bal viel niet door de mand en Ritola bleef kalm. Deze beginfase was veelzeggend v oor de rest van de wedstrijd. Veel creëren weinig maken. Een offday. Ritola 2 wist uiteindelijk met 19-13 te winnen.

Volgende week speelt Oerterp 1 thuis tegen koploper Sparta Zwolle, Oerterp 2 is vrij.