Account
Logo
Zoeken
4.5 °C

Burgumer jaagt echtpaar van zijn erf: boete

ma 17 november 2014, 17.30 uur

LEEUWARDEN - Een 42-jarige inwoner van Burgum is maandag wegens bedreiging door de politierechter veroordeeld tot een boete van 550 euro en een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur. Op 27 november vorig jaar had hij een echtpaar waarmee hij een zakelijk conflict had van zijn erf gejaagd. Dat deed hij met een bijl in de hand. Verder had hij het echtpaar dreigend gesommeerd zijn erf binnen een paar seconden te verlaten. 'Anders ros ik je eraf', had de Burgumer eraan toegevoegd.

Alles bij elkaar ernstig genoeg om van een bedreiging te kunnen spreken, vond de rechter. Zij passeerde het verweer van de Burgumer. Die zei dat hij uit zelfverdediging had gehandeld. Het echtpaar zou zijn vrouw en kinderen de stuipen op het lijf hebben gejaagd door op de ramen te tikken en met een zaklamp in de woning te schijnen.

Het voorval was met een mobiele telefoon gefilmd door de man die bij de Burgumer aan de deur kwam. Die beelden werden op de zitting vertoond. De officier van justitie maakte eruit op dat het echtpaar zich niet 'onbehoorlijk' had gedragen. De Burgumer zou het echtpaar geld verschuldigd zijn. Hij zei dat hij op zijn beurt aangifte heeft gedaan van erfvredebreuk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!