Account
Logo
Zoeken
3.9 °C

Chinese restaurants doelwit dievengilde

ma 17 november 2014, 13.51 uur

DOKKUM - Drie uitbaters van Chinese restaurants in de regio zijn dit weekeinde het doelwit geworden van inbrekers.

De eerste inbraak vond zaterdagavond rond 19.00 uur plaats bij het Chinees restaurant Happy Wok aan de Hantumerweg in Dokkum. Terwijl de eigenaren aan het werk waren, werd een slaapkamerraam opengebroken. De gehele bovenverdieping werd overhoop gehaald en een laptop, kleding, parfum en sieraden werden buitgemaakt. De 44-jarige uitbater deed aangifte bij de politie.

Later op de avond werd rond 23.00 uur een inbraak gepleegd bij de Chinees restaurant Xu Sheng aan de Noarderstasjionstrjitte in De Westereen. Ook deze keer kon men via het platte dak een uitzetraam op de bovenverdieping forceren om in een slaapkamer te komen. Bij deze inbraak werd volgens de politie alleen babyvoeding buitgemaakt. Een 52-jarige vrouw deed aangifte.

De derde inbraak vond zondagmiddag plaats bij een 48-jarige Kollumer die aan het werk was in zijn Chinees restaurant in Kollum. In de middag werd hier bij zijn woning aan de Bruneel ingebroken. Bij deze inbraak werden kluisjes buitgemaakt met daarin geld en sieraden. De 48-jarige Kollumer deed aangifte bij de politie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Poollicht laat zich korte tijd zien boven Friesland

Poollicht laat zich korte tijd zien boven Friesland


regionaal nieuws

Stroomstoring treft deel van Dokkum

Stroomstoring treft deel van Dokkum


regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM