Wêz Handich wint eerste slach om'e Leyen

zo 16 november 2014, 21.12 uur

OPEINDE - Wêz Handich wint eerste slach om'e Leyen
De Pein capituleert aan het einde van de tweede helft

De eerste derby van het seizoen werd in een afgeladen Dúnoardhal gespeeld. Interim coach Albert Wagenaar had een verrassende start met routiniers Engbert Blauw en Jan Durk Sipma in de basis acht. laatsgenoemde opende de score van afstand waarna beide heren binnen de minuut plaats maakten voor Wessel van Vliet en Liekele Jeltema.

De eerste slag was voor De Pein, maar Wêz Handich liet zien dat ze vlijmscherp aan de wedstrijd begonnen. Na de 1-3 kon de Pein weer aanklampen en gaandeweg de eerste helft scoorden beide teams afwisselend. Met name Liekele Jeltema was zuiver in zijn schot, maar de peinders speelden in het algemeen aanvallend verzorgd korfbal. Verdedigend werden er te veel fouten gemaakt en de bezoekers uit Rottevalle wisten daar elke keer wel raad mee. Op de stand 12-13 zochten de teams de kleedkamers op voor de rust.

In de tweede helft lag het tempo even hoog en was het spelbeeld redelijk gelijk. Op circa 10 minuten voor het einde scoorde Wêz Handich voor het eerst weer 3 doelpunten op rij. De Wiegersma formatie kwam deze slag niet meer te boven en speelde de wedstrijd stabiel uit, maar zag geen mogelijkheden meer om de blauwhemden in te halen. Op 21-26 floot de prima fluitende scheidsrechter van der Lei voor het einde.

Een enerverende wedstrijd waaruit De Pein vertrouwen kan putten en waar Wêz Handich heeft laten zien dat ze dit seizoen weer een stukje completer zijn geworden. De Pein zal volgende week wederom thuis de strijd aangaan met VKC, aanvang 14.25 uur te Houtigehage.