4.9 °C

Olympia verliest van DIO

zo 16 november 2014, 21.10 uur

TWIJZEL - Oosterwolde- Na een goed begin van de competitie tegen Club Brothers is Olympia 1 er niet in geslaagd een vervolg te geven aan de 19-13 overwinning van vorige week. In Oosterwolde tegen DIO werd het met name door een gebrek aan scherpte, 16-11.

In de eerste helft ontbrak het de Olympianen voornamelijk in één vak aan scorend vermogen. De stand werd in de eerste helft wel steeds gelijk getrokken, maar Olympia wist nooit op voorsprong te komen. Direct na het moment dat Olympia drie kleine kansen op rij miste, pakte DIO een voorsprong van drie doelpunten verschil.
Olympia kwam na de rust goed uit de startblokken en trokken de stand redelijk snel gelijk naar 8-8. Olympia kon bij blijven tot 9-9, maar begon daarna opnieuw met het missen van opgelegen kansen waardoor DIO afstand kon nemen. De blauw wit hemden probeerden nog iets te forceren met het inbrengen van Liekele Dijkstra en Jeanet Hempenius. Er werden wel kansen gecreëerd, maar helaas bleek het geen gouden greep. DIO wist de kansen wel af te maken en won uiteindelijk verdiend met 16-11.

Volgende week speelt Olympia 1 thuis tegen WSS uit Oude Pekela, aanvang 14:20. De reserves wonnen met 12-11 van ROG.