Account
Logo
Zoeken
7.2 °C

Vragen over misverstanden school De Veenhoop

wo 12 november 2014, 16.10 uur

DE VEENHOOP - "Het is geen dossier waar ik trots op ben", gaf wethouder Ron van der Leck van Smallingerland dinsdagavond aan na vragen in de raadsvergadering over de school in De Veenhoop. Het gebouw staat sinds de zomer van 2013 leeg. Duidelijkheid over de herbestemming is er nog niet. Wel zijn er twee geïnteresseerde partijen. "Zulke processen mogen nooit zolang duren."

Van der Leck reageerde op vragen van fractievoorzitter Trees Flapper van de Partij van de Arbeid (PvdA). Zij vertaalde de ergernissen van Plaatselijk Belang De Veenhoop over de communicatie in het proces. Begin van dit jaar toonde een familie serieuze interesse om de school te kopen en ook voor een deel in te zetten voor het dorp, een nadrukkelijke wens van de vereniging van plaatselijk belang.

"Enig moment is er geen communicatie meer met de familie geweest en daar heb ik mijn excuses voor aangeboden", aldus Van der Leck. De potentiële kopers waren echter boos over de verwachte prijs. Zij dachten namelijk de school voor de helft van de taxatiewaarde over te kunnen nemen. "Ik was verwonderd en kan ook nergens terugvinden wanneer wij die eventuele verwachting hebben gewekt. Wij houden wel degelijk vast aan de taxatiewaarde. Staatssteun mogen wij niet verlenen."

Inmiddels is er sprake van een tweede geïnteresseerde partij, die ook een gedeelte van het gebouw en de speeltoestellen op het plein voor het dorp beschikbaar wil houden. De wethouder heeft toegezegd met dorpsbelang in gesprek te gaan over het proces.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Geniet van je welverdiende pensioen Jikke !

Geniet van je welverdiende pensioen Jikke !


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer