Account
Logo
Zoeken
3.6 °C

Cokeverslaafde kapster steelt bij 2 kapsalons

ma 10 november 2014, 13.15 uur

LEEUWARDEN - Een 32-jarige inwoonster van Burgum is maandag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van twee maanden. De vrouw is kapster, ze heeft bij kapsalons in De Westereen en Elsloo geld uit de kassa gepikt. De gedupeerden denken dat de Burgumse vele duizenden euro's achterover heeft gedrukt. De eigenares van de kapsalon in De Westereen ging er vanuit dat de vrouw al vanaf eind 2012 geld verduisterde. De kapster zou naar schatting meer dan 8000 euro hebben gestolen.

De Burgumse had zelf gezegd dat ze vanaf juli 2013 tot medio april van dit jaar zo'n 1000 euro had gepikt. Bij de kapsalon in Elsloo zou ze in ongeveer negen maanden tijd 5000 euro hebben gestolen. Die bedragen, 5000 euro en 1000 plus ruim 100 euro voor gemaakte onkosten voor de kapsalon in de Westereen, moet de Burgumse terugbetalen. De vrouw zei dat ze schulden had en verslaafd was aan cocaïne. Het geld gebruikte ze om haar verslaving te bekostigen. De reclassering typeerde haar als een drukke, chaotische en impulsieve vrouw door haar ADHD de gevolgen van haar handelen niet kan overzien.

De Burgumse was wel behoorlijk doortrapt te werk gegaan. In De Westereen haalde ze na sluitingstijd of tussen de middag als de kapsalon gesloten was, geld uit de kassa. In Elsloo, waar niet gewerkt werd met een kassasysteem, stopte bij het afrekenen van de klanten geld in haar eigen zak. In De Westereen werd ze op heterdaad door de eigenares betrapt Dat weerhield haar er niet van om een week later in Elsloo opnieuw geld te stelen. De Burgumse zei dat ze door was gegaan omdat ze aangehouden wilde worden.

De officier van justitie eiste een werkstraf van 80 uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf. Dat ging de rechter niet ver genoeg. De vrouw had 'enorm misbruik van het vertrouwen' van haar werkgevers en collega's gemaakt, vond de rechter. Bovendien vond de rechter dat de Burgumse haar cokeverslaving niet als excuus mocht gebruiken om anderen op te zadelen met haar sores. Bovenop de onvoorwaardelijke celstraf van twee maanden kreeg de Burgumse twee maanden cel voorwaardelijk. De vrouw komt onder toezicht van de reclassering.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'