Account
Logo
Zoeken
8.4 °C

Drankrijdster rijdt rechtdoor op rotonde

wo 5 november 2014, 14.45 uur

LEEUWARDEN - Een 43-jarige vrouw uit Drachten was in de nacht van 17 augustus met haar auto rechtdoor over de rotonde in de Folgeren gereden en op een verkeersbord gebotst. De vriend van de Drachtster zat naast haar. Toen de politie arriveerde, waren de vogels gevlogen. Ze waren niet ver, de agenten ontdekten al gauw dat ze zich achter een heg hadden verstopt. De twee lagen op de buik in het gras. De vrouw had gedronken. Volgens de blaastest had ze bijna drie keer teveel drank op.

Tegen de politierechter zei ze woensdag dat zij en haar vriend die avond naar de kroeg waren geweest. Ze had zes Rivella-Safari op. Omdat het haar beurt was om te rijden, was ze toch maar achter het stuur gestapt. Ze sprak de zin uit die door heel veel drankrijders wordt gebezigd: 'Ik dacht, ik kan nog wel rijden'. Dat haar vriend onder het rijden haar telefoon tegen haar oor hield, zodat ze met de kinderen kon bellen, zal de rijvaardigheid niet ten goede zijn gekomen.

De vrouw raakte haar rijbewijs kwijt en ze moet verplicht de EMA-cursus van het CBR volgen. Dat ze zich hadden verstopt was vooral aan haar vriend te danken, zei ze. 'Hij zei: ”Ga liggen”, aldus de Drachtster. Dat had ze dan maar gedaan. Ze waren weggelopen van het ongeval omdat er 'een vervelende man' op de rotonde stond. De rechter hield er rekening mee dat de Drachtster de prijzige EMA-cursus moet volgen en die cursus ook zelf moet betalen. Dat kost 840 euro. De vrouw kreeg een boete van 500 euro en een rijontzegging van zes maanden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
28%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
28%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!