Account
Logo
Zoeken
10.8 °C

Anjumer slaat cafégast knock-out: boete

di 28 oktober 2014, 16.30 uur

LEEUWARDEN - Een Anjumer (34) had in mei vorig jaar één klap uitgedeeld in een café in Ferwert, maar het was wel meteen goed raak. Degene die de klap ontving ging tegen de vlakte en was enige tijd knock-out. De man wilde in eerste instantie geen aangifte doen, tot hij hoorde dat de Anjumer hem, terwijl hij buiten westen op de grond lag, in zijn ribben zou hebben geschopt. Dat laatste klopte niet, zei de Anjumer dinsdag tegen de politierechter. Hij gaf wel toe dat hij de andere man een tik had gegeven. Maar dat was omdat de man een vriend van hem te lijf dreigde te gaan.

Omdat hij iets had gehoord over boksen en een boksschool, zou de Anjumer vervolgens zijn voet op het bewusteloze slachtoffer hebben gezet. 'Ik dacht, hij moet niet overeind komen', zei de Anjumer. Het café waar alles gebeurde kende hij goed, het was ooit van zijn ouders geweest. Ook hijzelf zou een poosje uitbater zijn geweest. Het café is nu dichtvolgens de Anjumer. Hij dacht erover om misschien weer wat in de horeca te proberen. Maar dan kon hij geen strafblad gebruiken. Daar had de officier van justitie geen boodschap aan. Zij achtte weliswaar niet bewezen dat de Anjumer het slachtoffer had geschopt, maar hij had wel geslagen.

En hij had hard geslagen: het slachtoffer was niet alleen het bewustzijn verloren, de man had ook een lichte hersenschudding aan de klap overgehouden. De officier en de rechter vonden dat de Anjumer het eigen risico van het ziekenfonds- 113 euro, de kosten van de huisartsenpost- aan het slachtoffer moest betalen. De Anjumer kreeg verder een boete van 750 euro. De officier had een werkstraf van 40 uur waarvan de helft voorwaardelijk geëist. Dat vond de rechter iets te veel van het goede voor één enkele klap.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten




regionaal nieuws

Rokende wasmachine in Gorredijk

Rokende wasmachine in Gorredijk




regionaal nieuws

Poollicht vastgelegd boven Friese wad

Poollicht vastgelegd boven Friese wad