Account
Logo
Zoeken
3.9 °C

Eastermar blijft punten pakken

ma 27 oktober 2014, 19.43 uur

EASTERMAR - Het was de dag dat Cambuurtrainer Henk de Jong naar sportpark de Burgerkamp af mocht reizen om wat tips te ontvangen van VVE trainer Eric Boersma, onder andere dat meeleven met je team goed is maar dat je op bepaalde momenten toch ook kalm en rustig moet blijven om bijvoorbeeld wedstrijdstakingen te voorkomen. Henk mocht omdat hij er toch was ook het reclamebord onthullen van zijn 23 kilometer verderop gelegen club. Het was op deze dag dat Eastermar - Boornbergum gespeeld mocht worden.

Deze twee ploegen zitten sinds het seizoen '11-'12 bij elkaar in de competitie en van de voorgaande 6 ontmoetingen wisten de Broekophâlders er vier te winnen, 1 gelijk te spelen en slechts eenmaal te verliezen. Ondanks dat deze statistieken duidelijk in het voordeel van Eastermar zijn mocht er van onderschatting geen sprake zijn; Boornbergum wist een week eerder 3-3 tegen Noordbergum te spelen, een ploeg waar Eastermar eerder dit seizoen met 1-4 van verloor.

De dit seizoen aangetrokken doelverdediger Gjalt Veenstra was een weekendje op werkbezoek naar Berlijn, om daar de keepers van Herta BSC en HSV aan het werk te zien. Zodoende moest de met pensioen gestuurde Sjoerd Visser, met de goedkeuring van zijn prachtige vriendin Hylkje, weer van stal worden gehaald.

Verder mocht Stefan Brouwer zijn basisrentree maken op de linksbackpositie, dit ging te koste van de altijd guitige Mark de Vries. Rechtsback en voorstopper waren wederom Richard Brouwer en Albert Brouwer. Mocht Yvette Brouwer lid zijn geweest van de vvEastermar dan had zij vast en zeker Jurryt Jonkman uit de basiself verdreven om zodoende voor een complete Brouwer defensie te zorgen. Dit was echter niet het geval en zo kon Jonkman deze middag de aanvoerdersband van de geblesseerde Tsjalling van Dijk omknopen. Evenzogoed waren Cor en Minke trotse ouders van 75% van de Eastermarder achterhoede, een prestatie van formaat!

Op het middenveld kreeg Stefan Erwin Venema de leiding over Jille van der Wal en Harm Tseard Heidbuurt en mochten Sander Smedema en Pieter Sikkema de flanken bewandelen.

Voorin stond de altijd uitgeslapen Kees Schotanus (teamuitjes exclusief) te popelen om zijn seizoenstotaal van 7 doelpunten op te krikken.

Nadat pupil van de week Andries van der Ploeg direct vanaf de aftrap het complete Boornbergum elftal voorbij was gelopen, doel had getroffen en tussen wisselspelers Eddy Wedzinga en Thomas van Holsteijn was gaan zitten, was het de beurt aan Kees S. en Pieter S. om af te trappen.

Dankzij de regen van de afgelopen week was het veld, ondanks alle goede zorgen van Bouwe Boersma, zwaar te bespelen. Ballen stuiterden soms onverwacht op en dit zorgde ervoor dat de openingsfase vrij rommelig was.

Het was Eastermar dat het eerst gevaarlijk werd, in de 5e minuut stoomde Pieter Sik de vijandelijke 16 in en ging liggen, dit resulteerde in een snelle penalty. Voordat de grapjes over al zijn eerder gemiste strafschoppen de kop weer opstaken schoot Kees de bal in de linkerhoek: 1-0!

Ondertussen werd in de Eastermarder defensie gepoogd orde op zaken te stellen, in de voorgaande minuten was gebleken dat het niet helemaal lekker stond, dit zou de rest van de wedstrijd beter moeten. Terwijl nog werd geprakkiseerd hoe dit op te lossen, kwam de Boornbergumer spits sneaky door op rechts, dumpte een verdediger op snelheid en dacht Sjoerd Visser te passeren met een geplaatst schot, daar dacht de Eastermarder krasse knar anders over en zo bleef het nog even 1-0.

In de 15e minuut besloot Kees Schotanus weer eens van zich te laten horen, op de achterlijn liep hij twee verdedigers voorbij en probeerde de bal door de keeper te schieten, deze sloeg het leer richting de penaltystip waar Harm Tseard toe stond te kijken, hij maakte van dit buitenkansje gebruik en zo was het 2-0!

Na een aantal discutabele besluiten van de arbiter, plus het feit dat deze in dezelfde kleuren floot als het thuisteam speelde, besloot de trainer er wat van te zeggen. Geïnspireerd door een filmpje van voormalig Eastermar speler Andries Rusken besloot hij dit middels een ABCtje te doen. Hier was de scheidsrechter niet van gediend en hij besloot 5 minuten voor de officiële rust een afkoelperiode in te lassen. Na zo'n 5 minuten maakte de heer Rozenberg in het zwart zijn rentree, hij zou de rest van de wedstrijd meer dan uitstekend fluiten.

In de rust werd de turbulente eerste helft vurig nabesproken. Uiteindelijk werd bepaald dat we er nog niet waren en we het onszelf middels een mooie 3-0 gemakkelijk moesten maken.
Daarna was het tijd voor de inmiddels lauw geworden thee.

De tweede helft liet zien wat in het programmaboekje reeds werd aangegeven, Eastermar heeft in bijna elke wedstrijd te kampen met een terugval waardoor zo nu en dan het onheil over zichzelf wordt afgeroepen. De eerste kansen na rust waren dan ook voor Boornbergum. Sjoerd Visser liet echter zien ondanks zijn leeftijd nog steeds een paar uitstekende reddingen in huis te hebben.

Zo belanden we rond 16:00 deze middag in de 69e minuut. Het was Pieter Sikkema die na een mooie counter over verschillende schijven het beslissende tikje voor de 3-0 gaf.

Bij Boornbergum gingen de kopjes nu hangen en Eastermar stroopte de mouwen op om ook aan de tweede doelstelling van deze middag te voldoen: Doelpunten!
Jille van der Wal werd gewisseld voor Thomas van Holsteijn.

Vier minuten na de 3-0 schoot Kees Schotanus na een snelle uitbraak en een uitstekende pass van Pieter Sikkema de 4-0 tegen de touwen.

Weer twee minuten later bediende Thomas van H, Kees Schotanus, deze scoorde met een voetbeweging, waar Messi en Daley Sinkgraven hun hoed voor af zouden nemen, met buitenkantje rechts de 5-0!

Na deze snelle doelpunten ging het gas er wat af, Eastermar probeerde krachten te sparen voor de battle of the bridge volgende week in en tegen Jistrum en Boornbergum gaf de moed tot een goed resultaat op.

In de 87e minuut volgde toch nog een toetje, Sander Smedema ontving de bal op rechts, zag de boomlange Thomas van Holsteijn bij de tweede paal staan en bediende deze met een perfecte hoge voorzet. Thomas knikte de bal keurig naar beneden en passeerde zodoende de keeper en de doellijn, 6-0!

Dit bleek tevens de uitslag die doorgegeven kon worden aan Voetbalnoord en iedereen die het maar wilde weten.

Zo beleefden Cor, Bert en Molle wederom een puntenrijk weekend, voor laatstgenoemde was het helemaal een feest, vrijdag verjaarde zijn oudste en tevens jongste dochter, zaterdag wist zijn oudste zoon te scoren en hijzelf werd veelvuldig gefotografeerd door de plaatselijke paparazzi.
Zoals eerder vermeld volgt volgende week de Waldclash in en tegen Jistrum, u bent van harte uitgenodigd op het sportpark aldaar!

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum