Account
Logo
Zoeken
8.7 °C

Op de valreep winst voor VCR in Drogeham

ma 27 oktober 2014, 19.34 uur

DROGEHAM - De gasten uit Rinsumageast kwamen flitsend uit de kleedkamers vandaan en lieten er geen gras over groeien en lieten meteen haar intenties zien. De ene na de andere aanval werd op de mat gelegd en Drogeham had het nakijken. Een fase waarin VCR ruimere afstand had moeten nemen van de gastgever maar dit achterwege liet en hield daarmee Drogeham in leven. Uiteindelijk werd het nog een gevecht op "leven en dood" waarin de Geastmers aan het langste eind trokken. Scheidsrechter M. Brouwer uit Sumar floot een prima partij en hield terecht de kaarten in dit overigens sportieve duel op zak.

Na een verplicht weekje rust was de schade voor VCR toch wel groot want zowel de eerste als de reserve keeper kwamen niet ongeschonden uit de afgelopen periode vandaan en stonden geblesseerd langs de lijn. Good-old Hans Wassenaar, inmiddels keeper van VCR 3 nam de honneurs waar en leverde een prima prestatie en hield zich keurig staande. Ook Josco van Andel sloot zich, na een periode van blessureleed, weer aan bij de VCR A-selectie en zat op de bank. VCR begon voortvarend aan dit duel en zette de thuisploeg meteen onder grote druk. Het scorebord had nog geen minuut aangegeven en de 0-1 was al een feit.

Een snelle inworp van Arno Riemersma op de linkerkant was de voorbode voor deze vroege voorsprong. Het was VCR spits Rienk de Haas die wel raad wist met dit buitenkansje en de bal feilloos binnenschoot achter een verbouwereerde thuisgoalie, Jacob Sietse Bremer. Het vele opgekomen publiek ging er maar eens goed voorzitten want VCR was oppermachtig en creëerde kans op kans. In de 4e min was het Watze Houtstra die met een heerlijke diepe bal Erwin Raap de linkerflank overstuurde. Zijn gave voorzet leek binnengekopt te kunnen worden door aanvoerder Anton Prins maar werd op een miraculeuze wijze gepareerd door goalie Bremer. Echter de toegestane rebound werd prima binnengeschoten door Jenilson Pires da Silva maar vond de paal. VCR combineerde prima, vond op de juiste momenten de vrije man en kreeg kansen.

Na ruim tien min spelen moest Jan Terpstra rechtsback aan VCR zijde noodgedwongen de strijd staken na een vervelende knieblessure en werd vervangen door Jitse Hoekstra. Pas in de 20e min was het eerste echte gevaar daar voor de thuisploeg. Het was Peter Poortman die een prima interceptie in huis had op het Geastmer middenveld en een combinatie aanging met Johannes Hooghiemstra en de bal terug ontving en zowaar de verre hoek vond voor de 1-1 tussenstand. Doelman Hans Wassenaar stond aan de grond genageld en was kansloos op deze prima inzet. Net over het halfuur opnieuw gevaar door VCR. Het was Jouke Hoekstra, die Rienk de Haas op zijn pad vond met een prima uithaal. Thuisdoelman Bremer kon de bal niet klemmen en moest een rebound toestaan. Aanvoerder Anton Prins was hier als de kippen bij en schoot binnen, maar zag zijn uithaal nog op de doellijn worden uitverdedigd. En zo hield Drogeham met hangen en wurgen stand en bereikte het de pauze.

Na de rust kreeg de wedstrijd een gelijkwaardiger beeld en beide teams kregen mogelijkheden. Het eerste echte gevaar was voor de thuisploeg toen Tinus Huisma ver mocht opstomen en mocht vuren en deze zijn uithaal maar rakelings naast zag gaan. Nog geen twee min later was het Jitse Hoekstra die Rienk de Haas op de rechterkant wist te bedienen. Deze ging vervolgens van buiten naar binnen en schoot ook rakelings naast. Wel was VCR nog steeds wat puntiger in haar aanvallen dan Drogeham. Bijna op het uur was het opnieuw Watze Houtstra die Rienk de Haas vond en deze de combinatie aanging met Erwin Raap en zijn uithaal uiteindelijk zag belandden in de handen van doelwachter Bremer.

Twee min later vond ook zijn halve omhaal uit een vrije trap van Josco van Andel niet het beoogde doel en belandde opnieuw in de handen van de jonge goalie. Een kwartier later leek VCR dan eindelijk op een hernieuwde voorsprong te komen toen Mame Braaksma met een heerlijke bal Erwin Raap de ruimte instuurde en deze de keeper passeerde en de 1-2 zag binnenvallen. Echter thuisgrensrechter Sierk Kooistra stond te zwaaien met zijn vlaggetje en zag dit vlagsignaal "onterecht" beloond worden met een fluitsignaal van scheidsrechter Brouwer en zo bleef de 1-1 gehandhaafd.

In de 79e min mocht ook Drogeham nog eens gevaarlijk doorkomen. Het was Tinus Huisma die Johannes Hooghiemstra de rechterflank instuurde en deze had een ragfijne voorzet in huis op de inkomende invaller Henk Huisma. Maar hij kon zijn kopbal niet de gewenste richting meegeven en zo kon deze worden opgeraapt door de VCR goalie Hans Wassenaar. Maar gelukkig kreeg VCR toch nog loon naar werken toen in de 80e min Jenilson Pires da Silva, de hardwerkende Rienk de Haas aan zijn zijde vond. Deze behield vervolgens goed het overzicht en vond de goed mee opgekomen Mame Braaksma aan de linkerkant en met een bekeken schuiver, schoot hij de 1-2 binnen.

Drogeham zat uiteindelijk dan toch op de knieën en het slotakkoord was nog eenmaal voor VCR. Het was de goed ingevallen Melle Hendrik Wielinga die Erwin Raap op zijn pad vond op het middenveld. Met een heerlijke steekpass gaf deze Jenilson Pires da Silva een vrije doortocht naar thuiskeeper Bremer maar deze kreeg uiteindelijk de bal niet mee en vergat te scoren en zo eindigde deze wedstrijd in een terechte overwinning voor VCR, al was het dan wel "eentje" op het tandvlees.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk