Account
Logo
Zoeken
6 °C

Drankrijder doet luchtig bij politierechter

ma 27 oktober 2014, 15.00 uur

LEEUWARDEN - Een 36-jarige drankrijder uit Burdaard maakte maandag geen goede beurt bij de politierechter. De man had op 14 augustus in Leeuwarden met drank op achter het stuur gezeten. Het bleek dat de Burdaarder in het verleden vaker is veroordeeld en/of beboet voor dronken rijden. De man had zelfs al een keer de EMA-cursus van het CBR moeten doorlopen. En daar had hij niet al teveel van geleerd, concludeerde de officier van justitie.

De officier vond dat de Burdaarder opvallend luchtig deed over het rijden met drank op. De man was 's nachts tegen de lamp gelopen, hij had ruim twee keer teveel op. Tussen neus en lippen merkte hij tijdens de zitting op dat het in ieder geval niet in de spits was geweest. Het was minder druk en dus ook minder erg, leek hij te willen zeggen. De opmerking schoot bij zowel de officier als de rechter in het verkeerde keelgat.

'Het is gewoon levensgevaarlijk', zei de rechter over het dronken rijden. Desondanks hield ze er rekening mee dat de Burdaarder zijn werk kwijt dreigt te raken als hij geen rijbewijs heeft. De officier had een rijontzegging van vier maanden geëist, de rechter maakte er een half jaar voorwaardelijk van. De boete viel wel iets hoger uit: de officier eiste 600 euro, de rechter maakte er 650 euro van. Daar bleef het bij, de week voorwaardelijke celstraf die de officier had geëist ging de rechter weer iets te ver.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!