3.2 °C

Drachtster Boys maatje te klein voor ACV

ma 27 oktober 2014, 10.12 uur

DRACHTEN - Drachtster Boys verloor afgelopen zaterdag op eigen veld met 0-3 van de nieuwe koploper ACV. De ploeg van Fred de Boer werkte hard, verdiende in de eerste helft wellicht iets meer maar was uiteindelijk een maatje te klein tegen de gasten uit Assen.

Voor de wedstrijd vierde Drachtster Boys nog een klein feestje: voor het eerst speelde de selectie in de shirts met nieuwe hoofdsponsor ING. De bank was met een delegatie op visite in het Drachtster Bos. Gert-Jan Winkeler, rayondirecteur MKB van de bank –met een sportief verleden bij Drachtster Boys- ontving het nieuwe shirt uit handen van voorzitter Gijs Lokhorst. ING is de komende drie jaar hoofdsponsor van Drachtster Boys.

Vervolgens zagen hij met zo’n vijfhonderd andere toeschouwers Drachtster Boys op een vroege achterstand komen door een wel heel gemakkelijk gegeven vrije trap door scheidsrechter Gils. Drachtster Boys wist dat de klus tegen ACV, niet voor niets koploper, wel heel moeilijk zou worden.

Niet dat er geen kansen werden gecreëerd. Sterker nog, Drachtster Boys drong sterk aan en was via Said Hassan (hoog over) en Aziz Geyik (boogbal op de lat) dichtbij de gelijkmaker. Vooral de corners van Drachtster Boys zorgden voor enig gevaar in de Asser verdediging.

Na rust –die iets langer duurde vanwege de vervanging van een van de grensrechters- hinkte Drachtster Boys op twee gedachten: aan de ene kant vol gaan voor de gelijkmaker, aan de andere kant uit alle macht de 0-2 proberen te voorkomen, in het besef dat de wedstrijd dan echt gespeeld was. In de 58e minuut viel die treffer dan toch, via een prachtige schuiver van Haaye Feenstra. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

De komende twee weken wachten nog twee zware, maar mooie klussen voor Drachtster Boys. Volgende week de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Excelsior’31 uit Rijssen, en een week later, 8 november, de derby tegen Harkemase Boys.