5.9 °C

Tilsters voor rust schietschijf voor ODV

zo 26 oktober 2014, 18.00 uur

KOOTSTERTILLE - Het was lang geleden dat de hoofdmacht van SC Kootstertille een dergelijk pak slaag kreeg opgediend. Volslagen groggy zochten de Tilsters met een onwaarschijnlijke 5-0 achterstand in de rust de kleedkamers op. In het tweede bedrijf mocht de onsamenhangend acterende thuisclub haar gasten dankbaar zijn dat deze in een veel lagere versnelling opereerden. Daarmee leek het ogenschijnlijk nog iets op een wedstrijd maar voor een positief resultaat was het voor de Tilsters toen al veel te laat.

Voordat het publiek zich goed en wel langs het veld had opgesteld liep SC Kootstertille al achter de feiten aan. In de derde minuut kwam doelman Albert Jan Merkus lengte tekort om de inzet van Thomas van der Lei te pareren; 0-1. Nog geen minuut later stond het ook al 0-2 toen Douwe van der Bij zich ernstig in de situatie vergaloppeerde en de voorzet van Joop Welfing in eigen doel deponeerde.

De Tilsters mochten de fier ogende lijstaanvoerder daarna nog dankbaar zijn dat deze een halfuur lang veel te slordig met de vele mogelijkheden omsprong. Maar de naar de rust snakkende thuisclub kreeg in het laatste kwartier toch nog drie treffers om de oren. Opnieuw stond doelman Albert Jan Merkus te ver voor zijn doel waarvan Joop Welfing dankbaar profiteerde en de bal perfect over de Tilster sluitpost tegen het net liet ploffen; 0-3. Drie minuten voor rust stond de teller voor ODV ook al op vier toen doelman Merkus de bal op ene voorzet losliet en Fokke Visser simpel liet afronden.

Nog in dezelfde minuut had ODV ook het handvol treffers te pakken. De Tilster defensie oogde apathisch op de fraai opgezette aanval van de gasten en na veel schijven wist uiteindelijk Tjeerd Linstra de trekker voor 0-5 over te halen. Een afgang in dubbele cijfers dreigde na rust voor SC Kootstertille. Na de thee, die voor de Tilsters als azijn moet hebben gesmaakt, kreeg de thuisclub meer ruimte en dit resulteerde al na zes minuten in een tegentreffer. Wopke Hoekstra vond Aize Storm en die haalde vorstelijk uit voor de eerste tegentreffer; 1-5.

Twee minuten later lag ook nummer twee in het net toen Douwe van der Bij de bal bij de tweede paal binnenkopte. Zou een wonder zich alsnog aandienen? Dit had zomaar gekund als Douwe van der Bij na een kwartier spelen niet recht op de het lichaam van de sluitpost had gevuurd maar een hoek had uitgezocht. Nu bleven de Tilsters op de ruime marge van drie treffers steken. Arjan Kooistra kwam daarna met enkele strakke schoten nog wel dichtbij een derde treffer maar het laatste woord was voor de gasten die zich na rust nauwelijks nog voor het doel van SC Kootstertille hadden opgehouden. Het was dan ook zuur voor een van de weinigen bij de thuisclub die een voldoende scoorde toen Douwe Kloostra bij het uitverdedigen de bal verkeerd raakte. Thomas van der Lei kwam daardoor onbedoeld in balbezit en verschalkte met een fraaie boog doelman Merkus. Met een voor beide partijen onwaarschijnlijk geachte 6-2 score boekte de koploper ook haar zevende opeenvolgende overwinning.