10.4 °C

VCR nipt langs Drogeham

zo 26 oktober 2014, 17.35 uur

DROGEHAM - Zaterdag was VCR op bezoek bij Drogeham. In de eerste minuut moesten de gastheren wakker worden geschud door de bezoekers. Rienk de Haas van VCR kreeg alle tijd en ruimte om een schot af te vuren op het doel van Drogeham. Dit resulteerde in een 0-1 achterstand voor Drogeham. Ook daarna bleef VCR gevaarlijk voor het doel van Drogeham. Doelpunten leverde dit echter niet op. In de 18e minuut zette middenvelder Peter Poortman van Drogeham goed door en manouvreerde zich voor het doel van VCR. Hij haalde uit wat de 1-1 betekende.

In de 28e minuut deed Johannes Hooghiemstra van Drogeham hetzelfde. Zijn schot vloog echter net over het doel. In de 32e minuut mocht Drogeham de handen dichtknijpen. In één aanval van VCR werd er twee keer op doel geschoten. Gelukkig stond het vizier van de mannen van VCR niet scherp waardoor de stand gelijk bleef. In de tweede helft begon Drogeham sterk en de geelhemden leken alerter uit de kleedkamer te zijn gekomen. Duels werden gewonnen, de combinaties liepen vloeiender en het balbezit nam toe; een afstandsschot van Tinus Huisma verdween net naast het doel; een afstandsschot van Rintze de Vries ging rakelings over de lat; een doorbraak van Meindert-Jan van Dijk kon net niet worden verzilverd.

Aan de andere kant kreeg Rienk de Haas van VCR twee kansen. Ook deze werden niet benut. In de 76e minuut scoorde Erwin Raap van VCR. De scheidrechter keurde dit doelpunt af wegens buitenspel. De stand bleef daardoor steken op 1-1. Dit tot de 80e minuut. Wederom zorgde Rienk de Haas van VCR voor dreiging en bereikte via een bekeken hakballetje ploeggenoot Anton Prins. Deze wist daar raad mee en wist het net te vinden. Hij bepaalde de eindstand op 1-2.