Account
Logo
Zoeken
5.3 °C

Wisselende reacties op nieuwe Voorstraat

za 25 oktober 2014, 19.10 uur

BUITENPOST - Bezoekers van het winkelcentrum in Buitenpost reageerden zaterdag zowel positief als negatief op de nieuwe Voorstraat in het dorp. De weg werd zaterdag feestelijk geopend door burgemeester Gerben Gerbrandy van de gemeente Achtkarspelen die met een stoomwals van aannemer KWS door een lintje reed. Gerbrandy zei in een toespraak 'grutsk' te zijn op de spreuk: "Dat is pas binnenkomen...."

Voor winkeliers is vooral dat 'binnenkomen' een probleem aangezien de nieuwe rondweg van Buitenpost er juist voor zorgt dat het doorgaande verkeer niet over de Voorstraat rijdt. Ondernemers balen dat er nu minder mensen in het winkelcentrum komen. De middenstandsvereniging wil dat probleem oplossen met betere bewegwijzering om automobilisten te wijzen op het winkelcentrum. Grootste kritiekpunt van de mensen op straat is dat de nieuwe weg niet rolstoelvriendelijk is. Zo zijn de 'op- en afritten' voor fietsers en rolstoelen aan de kleine kant.

De herinrichting van 2.2 miljoen euro heeft ruim een jaar geduurd. Volgens de gemeente is het een lang gekoesterde wens van het dorp. De Voorstraat is een aantrekkelijker verblijfsgebied geworden en heeft daarmee een betere aansluiting gekregen met het winkelgebied van de Kerkstraat. De voormalige asfalt­verharding is vervangen door gebakken straatklinkers. Ook zijn de aansluitende zijwegen Herbrandastraat, Schepperstraat, Stationsstraat, Schoolstraat, Irenestraat en Julianalaan meegenomen in de werkzaamheden. In deze straten waren rioleringswerkzaamheden noodzakelijk en is de bestrating vernieuwd.

Eduard Rekker volgde de opening en
ving reacties op van de aanwezigen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'



regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.1%
Nee  
55.1%
Maakt me niet uit  
18.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!