Account
Logo
Zoeken
8.5 °C

Wel of niet gedwongen gezoend? Eis werkstraf

do 23 oktober 2014, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Heeft een 52-jarige Dokkumer een vrouwelijke kennis wel of niet gezoend? Dat is de vraag waar de Leeuwarder rechtbank de komende twee weken een antwoord op moet vinden. De vrouw zegt dat het wel gebeurd is en bovendien tegen haar wil, ze deed aangifte van aanranding. De Dokkumer houdt bij hoog en bij laag vol dat hij de vrouw niet heeft gezoend, hij zou haar niet eens aangeraakt hebben. Als hij gelijk heeft, dan heeft de vrouw een valse aangifte gedaan. Haar echtgenoot, die donderdag op de zitting van de rechtbank onder ede een verklaring aflegde, zou bovendien meineed hebben gepleegd. Op beide delicten staan fikse onvoorwaardelijke celstraffen.

De Dokkumer zou de vrouw, een plaatsgenote, op 3 september vorig jaar in haar eigen woning op de mond hebben gezoend. Het was een zoen waar de vrouw niet aan kon ontkomen omdat de man haar heel stevig had vastgepakt. 'Als in een bankschroef', had de vrouw verklaard. De echtgenoot was op dat moment even weg, hij moest een van zijn kinderen een schone luier geven. Toen hij beneden kwam, ging de verdachte weg. De volgende dag zou hij bij het echtpaar langs zijn geweest om zijn excuses aan te bieden, nadat hij een sms'je van de vrouw had gekregen. De vrouw vond dat de Dokkumer te makkelijk excuses maakte en in december deed ze aangifte.

De verdachte ontkent alles, behalve dat hij op 3 september bij het echtpaar op bezoek is geweest. 'Ik heb alleen maar koffie met ze gedronken', zei hij. Hij zegt geen sms-bericht ontvangen te hebben, hij zegt dat hij de vrouw niet gezoend heeft en dat hij niet langs is geweest om zijn excuses aan te bieden. Ook de getuigenis -onder ede- van de echtgenoot bracht hem niet op andere gedachten. Bij de politie had de Dokkumer zelfs ontkend dat hij bij het echtpaar thuis was geweest. Daar kwam hij dus op terug. Hij zei dat hij volkomen de weg kwijt was toen hij door de politie werd verhoord. De officier van justitie gelooft het slachtoffer en haar echtgenoot. Hij eiste een werkstraf van 40 uur. De Leeuwarder rechtbank doet op 6 november uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
79%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie