8 °C

Veenwouden bekert verder na winst

zo 19 oktober 2014, 18.35 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden is er in geslaagd de volgende bekerronde te bereiken. In EE was vijfde klasser Oostergo niet opgewassen tegen tweede klasser Veenwouden. De wedstrijd was al na een kwartier beslist middels een hattrick van Stefan Jan Sijtsma. In een zwakke tweede helft wist SCV nog tweemaal te scoren, eindstand: 0-5

Veenwouden startte scherp aan de wedstrijd. Na tien minuten leidde dat tot de openingstreffer toen Stefan Jan Sijtsma raak kopte uit een voorzet van Rinse Procee. Drie minuten later was het al 0-2 toen Sijtsma een penalty benutte na een ongelukkige handsbal van Bert Loonstra.

In de 16e minuut haalde doelman Jelmer Hoekstra Stefan Jan Sijtsma onderuit en de penalty werd opnieuw benut door Sijtsma. De thuisclub kon daar twee goede pogingen van Johannes Huisman en Willem Sikkema tegenover stellen maar beide keren bracht doelman Coenraad van der Mark redding.

De tweede helft was van een zeer matig niveau. De thuisclub gooide veel fysieke kracht in de strijd en SCV had het daar moeilijk mee. Veel gevaar leverde dit niet op voor beide doelen en de wedstrijd kabbelde dan ook naar het einde.

De tweede helft kende slechts twee hoogtepunten. In de 70e minuut rondde Leo Bosma een voorzet van Rinse Procee af en in de 80e minuut belandde een dieptepass van Klaas van der Veen bij Stefan Jan Sijtsma die vrij voor de keeper geen fout maakte.