Account
Logo
Zoeken
6 °C

Chalet camping Burgum staat vol met hennep

do 16 oktober 2014, 16.30 uur

LEEUWARDEN - Er stonden eind februari maar liefst 1764 hennepplantjes in een chaletje op een camping in Burgum. Volgens de politierechter was de vakantiewoning eigenlijk één grote hennepkwekerij. De bewoners, een 27-jarige man en diens vier jaar jongere -en zwangere- partner, werden donderdag veroordeeld tot respectievelijk vijf en drie maanden cel. Het stel verscheen niet op de zitting van de politierechter.

De mannelijke verdachte had verklaard dat twee mannen waarvan hij alleen de voornamen wist achter de omvangrijke plantage zaten. Hij en zijn vriendin zouden de planten zo nu en dan water hebben gegeven. Het zag er allemaal uiterst professioneel uit, de plantjes stonden in stellingen door de hele woning heen. De rechter ging er dan ook vanuit dat de verdachten niet zelf verantwoordelijk waren voor het opzetten van de plantage.

Maar ze waren wel op de hoogte en ze waren er bij betrokken. Eventuele mededaders ontsprongen de dans omdat hun identiteit onbekend was gebleven. De politie was de kwekerij bij toeval op het spoor gekomen. De agenten waren op zoek naar de mannelijke verdachte omdat hij openstaande boetes had. In het chalet zagen de agenten brokjes steenwol in plastic gewikkeld liggen en roken ze hennep. Steenwol wordt gebruikt als voedingsbodem voor hennepplanten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.8%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'